Havator vahvasti läsnä Pohjois-Suomessa

Juuret pohjoisessa


Vuonna 1956 perustetun Havatorin juuret ovat Pohjois-Suomessa, ja kotipaikka historiallisista syistä edelleen Torniossa. Havatorin pohjoisen toimipisteet löytyvät Tornion ohella Sodankylästä, Rovaniemeltä, Keminmaalta, Raahesta sekä Sotkamosta. Lisäksi Havatorilla on satamatoimintoja Röyttä-Ajoksessa. Pohjoisen alueella Havatorin palveluksessa työskentelee noin 50 henkilöä.

Kalustoa niin pieniin kuin suuriin nostoihin

Havatorilla on tärkeää, että kalusto on modernia ja monipuolista, jotta asiakkaille pystytään tarjoamaan toimivia ratkaisuja kaikenkokoisiin nostotarpeisiin. Kalustosta löytyykin yli 250 nosturia, ja uusia laitteita hankitaan jatkuvasti.

– Pohjois-Suomessa meillä on mobiilihydraulista nosturikalustoa kuudesta tonnista 500 tonniin, ja tarvittaessa saatavilla on myös telaristikkonostureita, joilla voidaan nostaa raskaampia taakkoja pidemmällä ulottuvuudella”, Pohjois-Suomen aluepäällikkö Jukka Heininen mainitsee.

Laaja paikallisvarikkoverkosto mahdollistaa asiakkaiden palvelemisen tehokkaasti ja ratkaisukeskeisesti.

– Meiltä löytyy sopivaa kalustoa läheltä, jolloin asiakkaita pystytään palvelemaan nopeasti ja kustannustehokkaasti. Toimintamme sydän on reilut 30 paikallista toimipistettä, joiden ansiosta olemme aina lähellä asiakasta, Heininen jatkaa.

Vahva kokemus suurten projektikokonaisuuksien hallinnasta

Havatorilla on vahvaa kokemusta myös suurten projektikokonaisuuksien hallinnasta, sillä yritys on pitkään tehnyt teollisuuden nostotöitä Perämeren kaaren suurteollisuusalueella, joka ulottuu Raahesta Tornion kautta Sundsvalliin. Havatorin toiminta onkin vahvasti pohjoismaista: tytäryhtiö perustettiin Ruotsiin jo vuonna 1984, ja Norjaan 2000-luvun alussa. Norjassa yritys on palvellut esimerkiksi öljy- ja kaasuteollisuutta.

Projektikokonaisuuksissa nostotöitä täydentävät suunnittelu-, erikoiskuljetus- sekä raskassiirtopalvelut, ja näiden kyvykkyyksien ansiosta Havator voi hoitaa minkä tahansa nosto-/raskassiirtoprojektin avaimet käteen -ratkaisuna.

Turvallisuus ensin -periaate on myös asiakkaan etu

Työturvallisuus on pitkäjänteisesti ja systemaattisesti rakennettu osaksi Havatorin työkulttuuria: riskit analysoidaan ennen jokaista työtä, ja työmailla suoritetaan säännöllisesti paitsi riskiarviointeja myös yleisiä työturvallisuuskierroksia. Hyvä suunnittelu on edellytys sille, että nostot saadaan tehtyä turvallisesti ja ongelmitta, mikä on aina myös asiakkaan etu.

”Tavoitteemme on olla aina kehityksen kärjessä, viedä tapaa tehdä asioita eteenpäin turvallisuutta ja tehokkuutta kehittäen, toimialan perinteitä unohtamatta”, sanoo Havatorin toimitusjohtaja Christoffer Landtman. ”Meillä turvallisuus on kaiken tekemisen tinkimätön periaate ja tehokkaan ja laadukkaan toiminnan runko, joka ohjaa kaikkia muita tekemisen vaiheita”.

Ota yhteyttä

Oli tarpeesi mikä tahansa, ammattilaistemme tuella löydämme siihen oikean ratkaisun!

Jukka Heininen

Aluepäällikkö, Pohjois-Suomi

jukka.heininen@havator.com
040 521 4833