Havatorin Helenin Vuosaaren biolämpölaitosurakan ensimmäiset nostotyöt päätökseen

Helenin uusi biolämpölaitos nousee Helenin nykyisten Vuosaaren voimalaitosten yhteyteen. Laitos käyttää Sumitomo SHI FW:n kattilatekniikkaa, ja sen pääpolttoaineena on metsätalouden sivutuotteena syntyvä metsähake. Tuotantokäyttöön laitos on tarkoitus ottaa lämmityskaudella 2022-2023.

Havator oli mukana biolämpölaitostyömaalla kesä-syyskaudella 2021 ja toimitti urakkaan useita työmaanostoja yhteistyössä muiden Helenin urakkaan valitsemien alihankkijoiden kanssa.

Havatorin osalta projektin päänostoina toteutettiin alkusyksystä laitoksen painekattilan asennusnostot yhdessä Sumitomo SHI FW:n kanssa. Nostot hoidettiin 600-tonnisella Demag CC 2800 -telanosturilla. Urakan painavimmat elementit olivat höyrykattilakomponentti ekonomaiserit, jotka painoivat 110 tonnia. Kaiken kaikkiaan 600-tonninen telanosturi oli töissä Vuosaaren biolämpölaitoksen työmaalla noin kaksi kuukautta.

600-tonnisen telanosturin lisäksi työmaalla käytettiin mm. esikasauksiin ja nostojen valmisteluihin muutamia pienempiä mobiilinostureita 40 tonnista 220 tonniin. Lisäksi Havatorin kuljetuskalustolla hoidettiin elementtien siirtokuljetuksia työmaan sisällä.

Nostotöiden turvallisuus ja sujuvuus varmistettiin mm. tarkoilla nostotyösuunnitelmilla, jotka laadittiin tiiviissä yhteistyössä asiakkaan ja muiden työmaalla toimineiden alihankkijoiden kanssa. Biolämpölaitoksen rakentaminen jatkuu vielä Helenin sekä projektissa mukana olevien toimittajien osalta. Tuotantokäyttöön laitos on tarkoitus ottaa lämmityskaudella 2022-2023.


Lisätietoja projektista:

Ota yhteyttä tai jätä tarjouspyyntö! Palvelemme kaikenlaisissa nostotöissä – mietitään yhdessä sinua parhaiten palveleva ratkaisu!

Kaikki yhteystiedotTARJOUSPYYNTÖ

Palvelumme

Havatorin toiminnan lähtökohtana ja tinkimättömänä periaatteena on ”turvallisuus ensin”. Olemme kokenut ja osaava kumppani kaikkiin teollisuuden nosto- ja siirtotarpeisiin. Kattavan ydinpalveluvalikoiman rinnalla tarjoamme markkinoiden laajimman valikoiman asiantuntija-, suunnittelu-, valvonta- ja raportointipalveluita räätälöityinä teollisuuden tarpeisiin. Oli kyseessä nostaminen, erikoiskuljetukset, tunkkaus tai haalaus, yksikään haaste ei ole meille liian pieni tai suuri.