Pyhän hiihtokeskuksen PohjoisExpress-tuolihissin rakennustöissä tarvittiin myös nostopalveluja

Pyhätunturille rakennettavan uuden PohjoisExpress-tuolihissin on tarkoitus olla käyttövalmis joulukuussa 2021, jolloin se kuljettaa huipulle jopa 2 400 laskijaa tunnissa. Vanhaan Pohjoisrinteen tuolihissiin verrattuna uusi hissi on kapasiteetiltaan kaksi kertaa suurempi ja nopeampi. Havator toimitti projektiin hissikokonaisuuden elementtien nostotyöt.

Odotetun hissin pohjarakennustyöt aloitettiin kesällä 2020, ja hissitolppien, niiden perustusten sekä yläaseman perustusten rakentaminen alkoi elokuussa 2021. Havator oli työmaalla mukana Sajato Oy:n alihankkijana parin kuukauden ajan usean koneen voimin. Projektin suuret nostot hoidettiin 220-tonnisella Tadano-mobiilinosturilla, ja muut nostot 130- sekä 90-tonnisilla Liebherr-mobiilinostureilla. Haastava maasto toi projektiin oman lisänsä, mutta huipulla odottaneet maisemat tekivät työstä kaiken vaivan arvoista!

Seuraavaksi työmaalla alkaa ala-aseman rakentaminen. Töiden etenemistä voi seurata osoitteessa pyha.fi/kamerat. Tunturin huipulla oleva kamera kuvaa ajoittain myös yläaseman työmaata.


Katso videolta, miten Havator huiputti Pyhätunturin!


Lisätietoja projektista:

Ota yhteyttä tai jätä tarjouspyyntö! Palvelemme kaikenlaisissa nostotöissä – mietitään yhdessä sinua parhaiten palveleva ratkaisu!

Sova Jani

Nostot | Rovaniemi, Sodankylä
Työnjohtaja
jani.sova@havator.com
050 591 7644

Heininen Jukka

Nostot, Pohjois-Suomi
Aluepäällikkö
jukka.heininen@havator.com
040 521 4833

Kaikki yhteystiedotTARJOUSPYYNTÖ

Palvelumme

Havatorin toiminnan lähtökohtana ja tinkimättömänä periaatteena on ”turvallisuus ensin”. Olemme kokenut ja osaava kumppani kaikkiin teollisuuden nosto- ja siirtotarpeisiin. Kattavan ydinpalveluvalikoiman rinnalla tarjoamme markkinoiden laajimman valikoiman asiantuntija-, suunnittelu-, valvonta- ja raportointipalveluita räätälöityinä teollisuuden tarpeisiin. Oli kyseessä nostaminen, erikoiskuljetukset, tunkkaus tai haalaus, yksikään haaste ei ole meille liian pieni tai suuri.