Havator ja Metsä Fibre esisopimukseen Kemin biotuotetehtaan rakennusaikaisista nostotöistä

Nostopalveluyhtiö Havator ja biotuotteiden, biokemikaalien ja bioenergian valmistaja Metsä Fibre ovat solmineet esisopimuksen Kemin biotuotetehtaan rakennusaikaisista työmaanostoista. Kokonaispalvelusopimus kattaa rakennusaikaisten nostotöiden ohella erilaisia erikoiskuljetuspalveluita koko tehtaan rakentamisen ajaksi noin 2,5 vuodeksi.

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre suunnittelee Kemin biotuotetehtaaseen investoitavan 1,5 miljardia euroa, ja tehtaan rakennusprojekti on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi. Investointipäätös tehdään aikaisintaan alkuvuodesta 2021. Havatorilla on hankkeessa merkittävä rooli Metsä Fibren nostoratkaisukumppanina.

”Paikallisena ja monipuolisena nostopalvelualan ratkaisutoimittajana Havator pystyy toimittamaan kaikki rakennusaikaiset nostot, kuljetukset ja raskassiirrot tehdasalueella. Nosto- ja siirtotöiden ohella teemme nostojen suunnittelun sekä toimitamme tarvittavat nostoihin liittyvät asiantuntijapalvelut”, kertoo Havatorilla hankkeesta vastaava aluepäällikkö Jukka Heininen.

Työmaalla tullaan näkemään useita erikokoisia ja erityyppisiin nostoihin soveltuvia nostureita, mm. ajoneuvonostureita sekä tela-alustaisia nostureita. Elementtien ja laitteisto-osien siirtoihin käytetään esimerkiksi itsekulkevia moduulilavetteja eli ns. SPMT-lavetteja.

”Turvallisuus, tehokkuus ja asiakaslähtöisyys ovat toimintaamme ohjaavia teesejä. Asiakkaan näkökulmasta se tarkoittaa, että ratkaisut mietitään aina huolellisesti ja turvallisuus edellä, jotta pääsemme mahdollisimman aika- ja kustannustehokkaaseen lopputulokseen. Nostosuunnittelulla on tässä iso rooli”, Heininen jatkaa.

”Havatorilla on Suomen pisin ja laajin kokemus tämän kokoluokan hankkeista, ja tämäntyyppisissä kokonaisratkaisuissa sen edut ovat kiistämättömät. Saamme tehokkaasti mobilisoitua kalustoa paitsi paikallisvarikoiltamme pohjoisesta, myös tarpeen mukaan etelämmästä ja jopa Ruotsin puolelta”, toteaa Christoffer Landtman, Havatorin toimitusjohtaja.

”Edellytämme kumppaneiltamme sitoutumista projektin tavoitteisiin niin turvallisuuden, aikataulun kuin laadun suhteen, ja Havatorilla nämä asiat ovat kunnossa. Yhtiö on jo pitkään ollut Kemin tehdasalueemme nostotöiden luottotoimittaja, ja toimittanut esimerkiksi Äänekosken biotuotetehtaamme rakennusaikaiset nostoratkaisut”, biotuotetehdasprojektin johtaja Jari-Pekka Johansson Metsä Fibreltä kommentoi.

Lisätietoja:

Jukka Heininen, Aluepäällikkö, Pohjois-Suomi
jukka.heininen@havator.com, 040 521 4833

Christoffer Landtman, Toimitusjohtaja
christoffer.landtman@havator.com, 041 510 1073

Metsä Fibre Oy:n lehdistötiedote

Havator Oy | Havator Group Oy

Havator on vuonna 1956 perustettu nostopalveluita, erikoiskuljetuksia ja raskassiirtopalveluita tarjoava yritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Tavoitteemme on olla kehityksen kärjessä, viedä tapaa tehdä asioita eteenpäin turvallisuutta ja tehokkuutta kehittäen, toimialan perinteitä unohtamatta. Konsernin liikevaihto on noin 90 MEUR, ja palveluksessamme on noin 450 ammattilaista. Lue lisää: havator.fi

Metsä Fibre Oy | Metsä Group

Metsä Fibre on johtava biotuotteiden, biokemikaalien ja bioenergian valmistaja. Yhtiö on maailman suurin markkinahavusellun tuottaja ja merkittävä toimija sahatavaran tuotannossa. Vuonna 2019 Metsä Fibren liikevaihto oli 2,2 miljardia euroa, ja yhtiö työllistää noin 1 300 henkilöä. Metsä Fibre on osa Metsä Groupia. Lisätietoja: metsafibre.com/keminbiotuotetehdas sekä www.twitter.com/biotuotetehdas


Ota yhteyttä!

Palvelemme kaikenlaisissa nostotöissä – mietitään yhdessä sinua parhaiten palveleva ratkaisu!

OTA YHTEYTTÄ

Palvelumme

Havatorin toiminnan lähtökohtana ja tinkimättömänä periaatteena on ”turvallisuus ensin”. Suunnittelemme ja toteutamme työt yli 60 vuoden kokemuksella turvallisesti, luotettavasti ja tehokkaasti sekä rakentamisen että teollisuuden kohteissa. Oli kyseessä nostaminen, erikoiskuljetukset, tunkkaus tai haalaus, yksikään haaste ei ole meille liian pieni tai suuri.

LUE LISÄÄ PALVELUISTAMME