Pirkkalan kaukolämpökeskuksen laitoselementtien nostot hoidettiin tehokkaasti turvallisuudesta tinkimättä

Pirkkalan kaukolämpökeskus toimii huippu- ja varalämpölaitoksena. Sen päärooli on toimittaa lisäkaukolämpöä Pirkkalan alueelle. Laitokset teho on 2 x 12 MW. Havator toimitti yhteistyössä Pekkaniskan kanssa vanhan laitoksen korvanneen uuden keskuksen öljysäiliön, kattilalohkojen sekä piipun nostot.

Kauko- ja aluelämpölaitostoimittaja Calortec Oy toimitti Tampereen sähkölaitos Oy:n Pirkkalan kaukolämpökeskukseen uudet elementit. Havator ja Pekkaniska suorittivat yhdessä elementtien nostot.

Nostetuista lohkoista suurimmalla oli painoa arviolta 70 tonnia. Lohkolla oli pituutta 17 metriä, leveyttä 4,8 metriä ja korkeutta 6,3 metriä. Erikokoisten lohkojen lisäksi nostettiin 100-kuutioinen öljysäiliö sekä 50-metrinen savupiippu. Nostot suoritettiin Havatorin 500-tonnisella Demag AC 500-2 -mobiilinosturilla. Lisäksi työmaalla käytettiin useita pienempiä Pekkaniskan henkilönostimia, sekä savupiipun nostossa apukoneena Pekkaniskan Liebherr LTM 1230-5.1 -mobiilinosturia.

Projektissa olivat mukana myös AX Suunnittelu (projektin valvonta) sekä Rantala Yhtiöt Oy (erikoiskuljetukset).

Vaikka projekti oli kokoluokassaan merkittävä, työt saatiin hyvän yhteistyön, suunnittelun ja koordinoinnin ansiosta toteutettua erittäin ripeästi, yhden työviikon aikana, turvallisuudesta tinkimättä.

Katso alta video piipun nostosta! Aineistot kuvasi kuskimme Erno.

Näin nousee 50-metrinen savupiippu!


Lisätietoja projektista:

Ota yhteyttä tai jätä tarjouspyyntö! Palvelemme kaikenlaisissa nostotöissä – mietitään yhdessä sinua parhaiten palveleva ratkaisu!

Kaikki yhteystiedotTARJOUSPYYNTÖ

Palvelumme

Havatorin toiminnan lähtökohtana ja tinkimättömänä periaatteena on ”turvallisuus ensin”. Olemme kokenut ja osaava kumppani kaikkiin teollisuuden nosto- ja siirtotarpeisiin. Kattavan ydinpalveluvalikoiman rinnalla tarjoamme markkinoiden laajimman valikoiman asiantuntija-, suunnittelu-, valvonta- ja raportointipalveluita räätälöityinä teollisuuden tarpeisiin. Oli kyseessä nostaminen, erikoiskuljetukset, tunkkaus tai haalaus, yksikään haaste ei ole meille liian pieni tai suuri.