Metsä Springin ja Valmetin uusi koetehdas nousi harjakorkeuteen Äänekoskella Havatorin avustuksella

Metsä Groupin innovaatioyhtiö Spring ja Valmet rakentavat Äänekoskelle koetehdasta, joka valmistuttuaan tuottaa uudenlaisia kolmiulotteisia kuitutuotteita esimerkiksi ruoan pakkaamiseen.

Havator on toimittanut koetehtaan rakennustyömaalle nostopalveluita rakennustuotannon alihankkijana ja nostanut kohteessa muun muassa kertopalkkeja ja muita rakennuselementtejä. Tehdas nousi harjakorkeuteen tällä viikolla, ja rakennustyöt etenevät aikataulussa.

Metsä Groupin mukaan koetehtaassa valmistettavat tuotteet ovat uusiutuvia, kierrätettäviä ja biohajoavia. Tuotteille on merkittävää kysyntää jo nyt, ja kysynnän on arvioitu kasvavan tulevaisuudessa. Mikäli valmistusmenetelmän ja tuotteen toimivuus pystytään osoittamaan, suurempi tuotantolaitos olisi mahdollista rakentaa esimerkiksi Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen.

Metsä Groupin aiheesta julkaisema tiedote.

Lue lisäksi Havatorin ja Metsä Groupin yhteistyöstä Kemin biotuotetehtaan rakennusurakassa. Havator vastasi myös Äänekosken biotuotetehtaan rakennusaikaisista nostoista vuosina 2015-2017.

Ota yhteyttä tai jätä tarjouspyyntö!

Palvelemme kaikenlaisissa nostotöissä – mietitään yhdessä sinua parhaiten palveleva ratkaisu!

Palvelumme

Havatorin toiminnan lähtökohtana ja tinkimättömänä periaatteena on ”turvallisuus ensin”. Suunnittelemme ja toteutamme työt yli 60 vuoden kokemuksella turvallisesti, luotettavasti ja tehokkaasti sekä rakentamisen että teollisuuden kohteissa. Oli kyseessä nostaminen, erikoiskuljetukset, tunkkaus tai haalaus, yksikään haaste ei ole meille liian pieni tai suuri.

LUE LISÄÄ PALVELUISTAMME