Havatorilla tunnistetaan oman huoltotoimen tärkeys

Huoltotoiminnot auttavat osaltaan pitämään kaluston liikkeellä, millä on suora vaikutus yrityksen liiketoiminnan kannattavuuteen. Ulkopuolisen huolto- ja korjausavun varaan ei täysin voida laskea, koska se ei monestikaan ole riittävän nopeasti saatavilla. Oma huolto on siten tärkeä kilpailuetu, yksi tukijalka parhaan mahdollisen palvelukokemuksen tarjoamisessa.

Asiantuntevat asentajat ovat Havatorin huoltotoiminnan selkäranka. Kun tiimi tuntee kaluston hyvin, ei sormi mene suuhun vaikeassakaan tilanteessa. Asentajat tutustuvat hyvissä ajoin myös kalustoon tulossa oleviin uusiin laitteisiin. Näin myös niiden käyttöönotto sujuu mallikkaasti. Paraskin laite voi kuitenkin mennä rikki hyvinkin yllättäen, joten tiimin on oltava jatkuvassa valmiudessa huoltamaan laitteita lyhyelläkin varoitusajalla, myös työmailla.

Havatorin huoltotiimin valttikortti onkin ketteryys: puhelin- ja sähköpostituki nosturinkuljettajille on olennaista, koska osa huoltotoimenpiteistä voidaan suorittaa kuljettajan toimesta. Kun opastus toimii, on laite toimintakuntoinen ilman, että asentajan saapumista tarvitsee jäädä odottamaan. Mikäli asentajaa tarvitaan, vaativamman työn suorittava tiimi saadaan paikalle hyvin varustellulla huoltoautolla nopeastikin. Huollon koordinointi aloittaa myös mahdollisen korvaavan laitteen järjestelyt välittömästi, jotta turhilta viivästyksiltä vältytään. Osaavat nosturikuskit täydentävät omalta osaltaan huoltokokonaisuutta tekemällä ennakoivia ja pienempiä huoltotöitä ja varsinkin kaukaisemmilla työmailla ollaan monesti totuttu pärjäämään pitkälti itsenäisesti, avun ollessa monesti satojen kilometrien päässä.

Kokenut, asiansa osaava tiimi

Havatorin asiansa osaavaan huoltotiimiin kuuluu kaiken kaikkiaan reilu kymmenen henkilöä. Tiimillä on tällä hetkellä kolme kotipesää: Espoon, Vaasan sekä Keminmaan toimipaikoissa. Kotivarikoilta käsin tiimi koordinoi kaikkien Havatorin Suomen varikoiden huoltotoiminnan järjestelmällisesti ja tehokkaasti. Ruotsissa on oma huoltotiimi johon kuuluu asentajia sekä oma huoltokoordinaattori.

Markus Aspholm, Havator Suomen huoltokoordinaattori kiittelee tiimin tekemisen meininkiä: ”Meidän porukan vahvuuksia ovat välitön työilmapiiri, auttamisen halu, joustavuus ja ammattitaito. Kaveria ei jätetä pulaan, tietoa jaetaan avoimesti, ja apua osataan pyytää ja tarjota aina, kun sitä tarvitaan. Tiimissä on erittäin vahva ammattiylpeys ja tunne siitä, että tehdään tärkeää työtä. Hommat pyritään aina saattamaan kunnialla loppuun, oli kyse minkälaisesta tilanteesta tahansa”.

Kaikki lähtee hyvästä koordinoinnista

Huoltotiimin perustoimenkuvaan kuuluvat Havatorin kaluston määräaikaishuollot ja muut tarvittavat korjaukset esimerkiksi juuri konerikkojen yhteydessä. Havatorilla on jatkuvasti varastossa yleisimpiä huollossa tarvittavia varaosia, jotta laitteiston downtime saadaan pidettyä mahdollisimman pienenä. Kun varaosia ei tarvitse odotella, on kalusto käyttövalmiudessa nopeasti korjaustarpeen ilmettyä. Keväällä 2020 Suomessa käyttöön otettu mobiilisovellus auttaa kartoittamaan nostokaluston huoltotoimenpiteitä, ja sovellus ollaankin nyt jalkauttamassa koko konsernin laajuikseksi.

“Meidän huoltotiimi on aina valmiina palvelemaan yllättävissäkin tilanteissa. Jopa sellaisissa, että nostettava lasti varmistetaan ilmaan siksi aikaa, kun huolto laittaa laitteen takaisin toimintakuntoon. Meillä ei sormi mene suuhun tiukoissakaan paikoissa”, sanoo Havatorin huoltokoordinaattori Markus Aspholm.

Huoltotöitä koordinoidaan keskitetysti: hyvä tilannekuva, ennakointi ja suunnitelmallisuus takaavat, että huoltotoiminta on tehokasta ja kalusto erinomaisessa toimintakunnossa.

”Havatorilla kalusto nähdään palvelualustana ja sen toimintakunnossa pitäminen on osa onnistunutta palvelutoimitusta. Meillä on paitsi alan parasta ja uusinta kalustoa, myös laaja skaala hyvin ylläpidettyä muuta kalustokantaa aina lähtövalmiina. Kaluston laajuus on tärkeää, jotta voimme aina tarjota juuri sen sopivimman laitteen asiakkaan tarpeisiin, nopeasti ja kustannustehokkaasti”, sanoo Joakim Mette, Havatorin Fleet Manager.


Töihin Havatorille?

Alan johtavana yrityksenä Pohjoismaissa Havator tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia kehittyä. Oli tavoitteesi toimia paikallisorganisaatiossa tai nähdä maailmaa, tarjoamme laajan toiminta-alueen ja monipuolisten projektien ansiosta mahdollisuuksia kaikille kiinnostuneille. Jatkuva koulutus kaikille työntekijöille on toimintamme perusedellytyksiä. Haemme jatkuvasti innokkaita, palveluhenkisiä ja kehityshaluisia työtekijöitä tiimiimme.

Lue lisää

Tutustu kalustoomme

Meiltä löytyy laaja, moneen sopiva kalusto, pienistä teollisuusnostureista aina järeisiin nostoihin kykeneviin ristikkopuominostureihin. Nostokalustomme oheen tarjoamme laajan valikoiman erilaisia nostoapuvälineitä sekä ammattitaitoisen henkilöstön toteuttamaan vaativimmatkin työt.

Lue lisää