Huolellinen suunnittelu on keskiössä myös huoltoseisokkien nostotöissä

”Kunnolla mietitty, kerralla nostettu” on Havatorilla kaiken työn perusta, myös huoltoseisokkien nostotöissä, missä suunnittelu nousee erityisen tärkeään asemaan. Vuosien laaja kokemus eri teollisuudenalojen huoltoseisokkien nostopalveluista, kattava ja monipuolinen ammattiosaaminen sekä laadukas palvelu tekevät yhteistyöstä sujuvaa. Tämä oli tärkeää myös Kotkamillsilla.

Teollisuuden huoltoseisokkien suunnittelutyöt voivat alkaa jopa vuosia ennen projektin aloituspäivää. Kaikki valmistellaan huolellisesti, jotta työt saadaan tehtyä aikataulussa ja sujuvasti yhdessä töihin osallistuvien palveluntarjoajien kanssa. Kokenut palvelutoimittaja voi tuoda prosessiin monenlaista lisäarvoa jo huoltotöiden suunnitteluvaiheessa.

Mukana alusta saakka

Havator oli Kotkamillsin 2020 huoltoseisokissa mukana jo esisuunnitteluvaiheessa. Tehdasalueen erityisvaatimukset pystyttiin huomioimaan kattavasti ja asiakkaalle toimittamaan tarpeita ja olosuhteita vastaava nostosuunnitelma. Nostokalusto optimoitiin suunnitelman pohjalta, ja töitä suorittamaan ja valvomaan valittiin kokeneet nostotyön ammattilaiset.
”Suunnitteluosaamisemme on alan huippua. Meillä osataan huomioida kaikki nostojen kannalta olennaiset asiat ja valita töihin parhaiten sopivat laitteet. Emme siis lähetä työmaalle esimerkiksi liian suurta nosturia, vaan optimoimme kalustoa muun muassa erilaisten lisävarusteiden avulla, jotta nostotyöt saadaan tehtyä ketterästi. Ammattitaitoiset kuljettajamme vievät homman maaliin suunnitelmia seuraten, turvallisesti ja tehokkaasti”, sanoo Havatorilla projektista vastannut myyntipäällikkö Matti Ruuska.

Havatorin suunnittelijat tekevät nostosuunnitelmat tarvittaessa 3D-tasoisina CRANEbee- ja AutoCAD-ohjelmistoilla. Näin saadaan realistiset suunnitelmat ja nähdään, miten nostot saadaan käytännössä toteutettua vaativissakin olosuhteissa.

Maapohjalla merkittävä vaikutus

Nostosuunnitelma voi muuttua paljonkin esisuunnittelun ja suunnitelman valmistumisen välillä. Tähän vaikuttaa esimerkiksi nostettava taakka, nostopaikka, kohteessa mahdollisesti olevat esteet ja maapohjan kantavuus. Moni näistä asioista saattaa tarkentua vasta suunnittelun loppuvaiheessa, etenkin suuremmissa projekteissa.

Maapohja nousi kysymykseksi myös Kotkamillsilla. Havatorin tuli miettiä nostoille ratkaisu, jolla saatiin vähennettyä tela-alustaisen nosturin telojen alle muodostuvaa maan pintapainetta. Haastava suunnittelutehtävä toteutettiin tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa.
”Meille asiakkaana on tärkeää, että palveluntarjoajalta löytyy erikoisosaamista suunnitella nostot ja sitten valita ja tarjota työhön parhaiten soveltuvat laitteet. Rajoittavia tekijöitä voi olla useita, ja vain ammattitaitoisella suunnittelulla ja laitevalinnoilla vaativat työt saadaan tehdyiksi aika- ja kustannustehokkaasti. Havatorilla tämä osataan”, kertoo Kotkamills Oy:n projektipäällikkö Risto Mikkola.

Asiakkaan teettämän maapohjatutkimuksen tuloksen pohjalta Havatorin ammattilaiset ehdottivat lopulliseksi laiteratkaisuksi 350-tonnista nosturia teräksisellä ponttoonialustalla. Näin pintapaine saatiin tasattua suuremmalle alueelle ja nostot toteutettua alustan asettamat vaatimukset huomioiden.

Kotkamills lyhyesti

Suomalainen metsäteollisuusyritys Kotkamills on kokenut, vastuullinen, globaalisti toimiva kumppani, joka valmistaa innovatiivisia, uusiutuvasta luonnonvarasta, puusta, kehitettyjä tuotteita. Vastuullisesti valmistettuja tuotteita ovat elintarvikekäyttöön soveltuvat kuluttajapakkauskartongit, korkealaatuinen erikoislaminaattipaperi Absorbex® sekä ekologiset puutuotteet. Täysin kierrätettäviä AEGLE® ja ISLA® -kartonkituotteita on valmistettu vuodesta 2016 alkaen, ja vuonna 2018 aloitettiin vesipohjaista dispersiota hyödyntävien, muovia korvaavien kartonkilajien valmistus elintarvike- ja muiden pakkausten sekä tarjoiluastioiden materiaaliksi. Kaikki tuotteet ovat ympäristöystävällisiä, kierrätettäviä ja turvallisia käyttää.

www.kotkamills.com

Case Kotkamills -juttusarjan toinen osa Luettavissa täältä: Case Kotkamills, osa 2.


Luitko jo muut huoltoseisokkiartikkelimme?


Ota yhteyttä!

Palvelemme kaikenlaisissa nostotöissä – mietitään yhdessä sinua parhaiten palveleva ratkaisu!

Myynti

Ruuska Matti

Projektit | Koko Suomi
Myyntipäällikkö
matti.ruuska@havator.com
050 513 0123

Palvelumme

Havatorin toiminnan lähtökohtana ja tinkimättömänä periaatteena on ”turvallisuus ensin”. Suunnittelemme ja toteutamme työt yli 60 vuoden kokemuksella turvallisesti, luotettavasti ja tehokkaasti sekä rakentamisen että teollisuuden kohteissa. Oli kyseessä nostaminen, erikoiskuljetukset, tunkkaus tai haalaus, yksikään haaste ei ole meille liian pieni tai suuri.

LUE LISÄÄ PALVELUISTAMME