Osaavat ammattilaiset + oikein valitut työkalut = onnistunut palvelutoimitus

Kotkamillsin vuoden 2020 huoltoseisokissa huomattiin jo suunnitteluvaiheessa, että tarvitaan yksinkertaisia nostoratkaisuja moniulotteisempi toteutus. Haasteita syntyi muun muassa maapohjan kantavuudesta, minkä vuoksi nosturin työtä tukevat lisävarusteet nousivat merkittävään rooliin. Olennaista onnistuneen lopputuloksen kannalta on myös ammattiosaaminen niin nosturin kuljettamisen kuin nostotöiden valvonnan puolella.

Ammattilaisten käsissä oikein valitut lisävarusteet pääsevät oikeuksiinsa

Raskaan nostokaluston ohjaaminen vaativassa kohteessa edellyttää erikoisosaamista ja rautaisia hermoja. Havatorin nosturinkuljettajien vahva kokemus ja ammattitaito näkyy toimitusvarmuutena asiakkaalle päin – tiukoissa paikoissa Havatorin tiimi loistaa. Lisävarusteiden hyödyntämisen taito on yksi osa kuljettajien ammattiosaamista.

Koukut

Kotkamillsilla töihin valittu 350-tonninen tela-alustainen nosturi varustettiin kahdella koukulla, joista toinen oli isompi ja toinen pienempi ns. runner-koukku. Nostojen aikataulua saatiin nopeutettua, kun samaa nosturia voitiin käyttää raskaiden nostojen välissä myös pienempiin, nopeampiin nostoihin.
Kahdella koukulla pystytään myös kääntämään nostettavia kappaleita ilmassa, mikä lisää nosturin käyttömahdollisuuksia ja tilannereagointivalmiutta.

Ponttoonialustat

Maapohjan asettamien erityisvaatimusten vuoksi nostotyöt suunniteltiin erittäin tarkasti. Nosturin alle sijoitettiin teräksiset ponttoonialustat, joilla varmistettiin, että maapohjaan kohdistuva pintapaine saatiin jaettua suuremmalle alueelle ja työt suoritettua turvallisesti ja tehokkaasti alustan erityisvaatimukset huomioiden.

Myös valvonta on ammattilaisten työtä

Havatorin ”Safety first – Turvallisuus ensin” -ajattelu resonoi vahvasti myös Kotkamillsilla. Asiakas päätyikin tilaamaan myös nostotyön valvonnan suoraan Havatorilta.

”Meillä työt suunnitellaan aina turvallisuus edellä. Vaikka profiloidumme erityisesti nostotöiden tekijänä, myymme myös suunnittelu- ja valvontapalveluita. Moni asiakas arvostaa kokonaispalvelupakettejamme, koska heidän on helppo tilata kaikki nostoihin liittyvä suunnittelusta valvontaan avaimet käteen -toimituksena”, kertoo Matti Ruuska, Havatorin myyntipäällikkö.

Nostotyön valvoja vastaa yleisesti nostotyön aikaisesta nostoturvallisuudesta. Valvoja ei osallistu nostotyöhön, vaan valvoo työtä itsenäisenä asiantuntijana. Valvojan tehtävään tulee suorittaa pätevyys, ja valvojiksi pätevöityvät usein juuri nosturinkuljettajat, koska heillä on kattavasti tietoa ja kokemusta erilaisista nostotöistä.

Tyytyväinen asiakas on paras kiitos hyvin tehdystä työstä

Huoltoseisokin nostotyöt suunniteltiin ja toteutettiin tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Kotkamillsilla kokonaisuudesta vastannut tekninen johtaja Jan Lousa kommentoi: ”Havatorilta saimme tehokkaan projektinhallinnan sekä ammattitaitoisen nostotöiden suunnittelun, toteutuksen ja valvonnan turvallisesti ja aikataulussa. Havatorilla on asiakaslähtöinen tiimi ja osaamiskokonaisuus”.

Ylivertaisen asiakaskokemuksen tuottaminen on yksi Havatorin tiimin tärkeimmistä tavoitteista. ”Onnistunut palvelutoimitus on koko tiimin panoksen tulos: ensin suunnitellaan, sitten toteutetaan, valvotaan ja raportoidaan. Koko ketjun on toimittava, jotta lopputulokseen voidaan olla tyytyväisiä molemmilla puolilla pöytää”, toteaa Christoffer Landtman, Havatorin toimitusjohtaja.

Kotkamills lyhyesti

Suomalainen metsäteollisuusyritys Kotkamills on kokenut, vastuullinen, globaalisti toimiva kumppani, joka valmistaa innovatiivisia, uusiutuvasta luonnonvarasta, puusta, kehitettyjä tuotteita. Vastuullisesti valmistettuja tuotteita ovat elintarvikekäyttöön soveltuvat kuluttajapakkauskartongit, korkealaatuinen erikoislaminaattipaperi Absorbex® sekä ekologiset puutuotteet. Täysin kierrätettäviä AEGLE® ja ISLA® -kartonkituotteita on valmistettu vuodesta 2016 alkaen, ja vuonna 2018 aloitettiin vesipohjaista dispersiota hyödyntävien, muovia korvaavien kartonkilajien valmistus elintarvike- ja muiden pakkausten sekä tarjoiluastioiden materiaaliksi. Kaikki tuotteet ovat ympäristöystävällisiä, kierrätettäviä ja turvallisia käyttää.

www.kotkamills.com

Case Kotkamills -juttusarjan ensimmäinen osa julkaistiin edellisellä viikolla. Voit lukea sen täältä: Case Kotkamills, osa 1.


Luitko jo muut huoltoseisokkiartikkelimme?


Ota yhteyttä!

Palvelemme kaikenlaisissa nostotöissä – mietitään yhdessä sinua parhaiten palveleva ratkaisu!

Myynti

Ruuska Matti

Projektit | Koko Suomi
Myyntipäällikkö
matti.ruuska@havator.com
050 513 0123

Palvelumme

Havatorin toiminnan lähtökohtana ja tinkimättömänä periaatteena on ”turvallisuus ensin”. Suunnittelemme ja toteutamme työt yli 60 vuoden kokemuksella turvallisesti, luotettavasti ja tehokkaasti sekä rakentamisen että teollisuuden kohteissa. Oli kyseessä nostaminen, erikoiskuljetukset, tunkkaus tai haalaus, yksikään haaste ei ole meille liian pieni tai suuri.

LUE LISÄÄ PALVELUISTAMME