Ajoneuvo­nosturin­kuljettaksi?

Koulutus ammattiin yhteistyössä Fai & Havator

Havator on oman alansa edelläkävijä myös henkilöstön koulutusasioissa. Yhteistyössä Forssan ammatti-instituutin (Fai) kanssa järjestettävillä ajoneuvonosturin­kuljettajakoulutuksilla pyritään saamaan uusia tekijöitä suurelle yleisölle hieman tuntemattomammalle mutta hyvät työllistymismahdollisuudet omaavalle alalle.

Ajoneuvonosturin­kuljettajakoulutuksen aikana suoritat ajoneuvonosturinkuljettajan perusosaaminen, tutkinnon osan, joka on osa maanrakennusalan ammattitutkintoa ja oikeuttaa käyttämään ajoneuvonosturia nostotöissä. Koulutuksen järjestäjänä toimii Fai ja Havator toimii koulutuksen yhteistyökumppanina.

Opintojen aikana perehdytään mm. työhön liittyviin vastuisiin, riskeihin ja turvamääräyksiin, opetellaan nostureihin sekä nostotapahtumiin liittyvät perusasiat ja opitaan käytännössä, kuinka ajoneuvonosturia käytetään ja siirretään.

Koulutus kestää 100 päivää eli noin 5 kuukautta, ja se koostuu lähiopetusjaksosta (yhteensä 30 pv) sekä työssäoppimisjaksosta Havatorilla (yhteensä 70 pv).

Lähiopetuksen teoriaopetus (15 pv) toteutetaan verkossa ja ajoneuvonosturien käsittelyharjoitukset (15 pv) Havatorin toimipisteessä. Käsittelyharjoitusten koulutuslokaatio ilmoitetaan hakemuksen yhteydessä. Osallistujille tarjotaan käsittelyharjoitusten ajaksi tarvittaessa maksuton majoitus. Työssäoppimisjakson voi suorittaa missä tahansa Havatorin Suomen toimipisteessä.

Löydät avoinna olevat koulutukset Fain sivuilta:

Fai: Ajoneuvonosturinkuljettajan koulutus

Valintakriteereinä edellytetään C-luokan ajokorttia, normaalia stereonäköä sekä normaalia terveydentilaa. Eduksi katsotaan valmius matkustaa sekä motivaatio ja innostusta opiskella tätä kiinnostavaa ammattia.

Hakuajan päätyttyä valitut henkilöt kutsutaan haastatteluun. Kutsu lähetetään sähköpostitse. Oppilaaksi valituksi tulemisen edellytyksenä on haastatteluun osallistuminen. Haastattelut järjestetään usealla paikkakunnalla ympäri Suomea. Tarkempi aikataulu ja paikkakunnat selviävät haastattelukutsusta. Haastattelujen perusteella koulutukseen valitaan noin 10 opiskelijaa kurssista riippuen.

Yhteyshenkilöt

Olisinko sopiva kandidaatti?

Nosturinkuljettajan työ on erittäin monipuolista ja vaihtelevaa. Koulutuksenjärjestäjän Fain kattavat opinnot sekä Havatorin laaja asiakaskunta, kattava palveluvalikoima ja moderni kalusto takaavat, että saat hyvät perusteet ammattiin. Pääset jo oppimisjakson aikana kirjaimellisestikin alan näköalapaikoille ja osaksi esimerkiksi rakentamisen ja teollisuuden avainprojekteja.

Jos omaat motivaatiota ja innostusta kouluttautua uudelle alalle, C-luokan ajokortin sekä normaalin stereonäön ja normaalin terveydentilan voit olla sopiva kandidaatti. Ryhmätyötaidot, kyky itsenäiseen työskentelyyn sekä paineensieto ovat myös olennaisia ominaisuuksia. Myös matkustusvalmius on tärkeää. Suomen kielen taito on työssä onnistumisen edellytys, muu kielitaito on eduksi!

Forssan ammatti-instituutti

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymään kuuluvassa Forssan ammatti-instituutissa opiskelee vuosittain noin 1600 opiskelijaa. Se on vastuullisuustyön on edelläkävijäoppilaitos, jonka n. 170 työntekijää ovat alansa ylpeitä ammattilaisia ja rohkeita uudistajia. Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymään kuuluu lisäksi henkilöstö- ja yritysratkaisuja tarjoava Faktia Oy sekä seudulliseen työllisyydenhoitoon keskittynyt Fokka Säätiö.

Lue lisää koulutuksentarjoajastaLue lisää ajoneuvonosturinkuljettajan koulutuksesta

Miksi Havator?

Havator on Pohjoismaiden suurin nostopalveluita, erikoiskuljetuksia, elementtiasennuksia ja satamanosturipalveluita tarjoava konserni. Visiomme on olla oman alamme mittapuu, vertailukohta, johon muut pyrkivät. Teemme aktiivisesti töitä, jotta asiakkaamme saavat alan parasta palvelua meiltä, kehittyvältä markkina- ja palvelujohtajalta.

Menestyksemme avain ovat osaavat ja sitoutuneet työntekijämme. Meillä pääset työskentelemään motivoituneen, ammattitaitoisen tiimin osana modernilla kalustolla kehittyvässä ja kasvavassa, alansa johtavassa yrityksessä.

Tarjoamme kilpailukykyiset edut, joustavan työn, yhteisöllisyyttä sekä positiivisen ja turvallisen työympäristön, joka antaa mahdollisuuden kasvaa ammatillisesti.

Lue lisää Havatorista työnantajana

Havator yrityksenä

Havator on Pohjoismaiden johtava nosto-, erikoiskuljetus- ja tunkkaus- ja haalauspalveluita tarjoava yritysryhmä.

Lue lisää Havatorista yrityksenä

Palvelut

Oli kyseessä nostaminen, erikoiskuljetukset tai raskassiirrot, yksikään haaste ei ole meille liian pieni tai suuri.

Lue lisää Havatorin palveluista

Uutiset

Kiinnostunut työskentelemään kanssamme?

Avoimet työpaikat