Teoriasta käytäntöön – terveisiä marraskuussa alkaneelta nosturinkuljettajakurssilta!

Fain ja Havatorin yhteistyössä järjestämä neljäs nosturinkuljettajakurssi alkoi marraskuun 2023 alussa teoriaopetusjaksolla, jonka jälkeen opiskeltiin erilaisten nosturien käyttöä Havatorin varikolla Espoossa. Nyt on ehditty jo opiskelijoiden kovasti odottamaan työharjoitteluvaiheeseen.

Tämänkertaisella kuljettajakurssilla on yhdeksän oppilasta, jotka ovat sijoittuneet työharjoittelujaksoille Havatorin varikoille ympäri Suomen: harjoittelijoita on asiakastyössä mukana Espoossa, Turussa, Kuopiossa, Äänekoskella, Vaasassa ja Oulussa.

”Tätä ryhmää kuvaa sana omatoimisuus. Kun aamunavauksessa käytiin läpi päivän tavoitteet ja suunnitellut harjoitteet, niin tekeminen saatiin käyntiin hetkessä. Intoa on siis riittänyt!” kertovat kurssin opettaja, koulutuspäällikkö Juha Etelätalo sekä kurssin koneopetusosiossa mukana ollut nosturinkuljettaja Kari.

Kuten aiemminkin, myös tällä kurssilla on hyödynnetty aktiivisesti simulaattoreita sekä VR-laseja oikeilla nostureilla oppimisen rinnalla. Koneopetusjaksolla Espoon varikolla opiskelijat pääsivät koeajamaan monipuolisesti erilaisia nostureita.

Nyt käynnissä oleva nosturinkuljettajakurssi päättyy maaliskuun lopussa, minkä jälkeen kurssilta valmistuneilla opiskelijoilla on pätevyys kuljettaa ajoneuvonosturia. Seuraava kurssi starttaa helmikuussa, ja myös tuolle kurssille on ollut kysyntää: alasta kiinnostuneita hakijoita on ollut jälleen useita kymmeniä. Kun seuraat kanaviamme, saat ensimmäisten joukossa tiedon alkavista kursseista! Lisätietoa löydät myös näiltä verkkosivuilta:


Kiinnostuitko ammatista?

Ajoneuvonosturin­kuljettajakoulutuksen aikana suoritat ajoneuvonosturinkuljettajan perusosaaminen, tutkinnon osan, joka on osa maanrakennusalan ammattitutkintoa ja oikeuttaa käyttämään ajoneuvonosturia nostotöissä. Opintojen aikana perehdytään mm. työhön liittyviin vastuisiin, riskeihin ja turvamääräyksiin, opetellaan nostureihin sekä nostotapahtumiin liittyvät perusasiat ja opitaan käytännössä, kuinka ajoneuvonosturia käytetään ja siirretään.


Lisätietoja:

Etelätalo Juha

Koulutuspäällikkö
juha.etelatalo@havator.com
050 513 0089

Hirvelä Rami

Henkilöstöjohtaja
rami.hirvela@havator.com
050 318 9033

Kaikki yhteystiedot