Aidun tuulipuistoprojektiin Virossa toimitettiin kuljetus- ja nostopalveluja kokonaispalveluratkaisuna

Havator palvelee myös Virossa. Tuulivoimatoimittaja Vestas rakentaa virolaisen loppuasiakkaan Eleonin kanssa tuulipuistoa Aiduun, Viroon. Olimme projektissa mukana kokonaispalveluratkaisulla, johon kuuluivat tuulipuistoelementtien satamakäsittely, kuljetus tuulipuistoon ja elementtien purkunostot kohteessa.

Asiakkaalle toimitettu avaimet käteen -palvelukokonaisuus koordinoitiin Suomesta. Havatorin erikoiskuljetustiimi huolehti voimalaelementtien satamakäsittelystä sekä kuljetuksesta tuulipuistoon. Kuljetuskokonaisuus käsitti 150 elementtiä ja projektissa Havatorilta oli kuljetuskalustoa mukana neljä putkiadapteria, yksi siipilavetti, kolme semitraileria sekä alihankkijalta viisi lavettia. Nostopalvelutiimi puolestaan hoiti osien purun asennusta varten kahdella 220-tonnisella mobiilinosturilla. Havatorilla oli projektissa mukana yhteensä reilu kymmenkunta henkilöä, ja näiden lisäksi vielä paikallisia alihankkijoita Virosta.

”On hienoa olla mukana tällaisissa kansainvälisissä hankkeissa. Olemme avustaneet asiakastamme Vestasta useissa tuulivoimaprojekteissa, ja Viron Aidun hanke on hyvää jatkumoa yhteistyölle”, Havatorin kuljetuspalveluista vastannut Site Manager / Project Supervisor Mikko Valtanen kommentoi.

Voimalaelementtien kuljetukset satamasta alkoivat syyskuussa, ja nostotöitä tehtiin tuulipuistossa syys-lokakuussa. Töiden suunnittelu oli alkanut jo kuukausia aiemmin.

”Haluamme tarjota asiakkaalle mahdollisimman vaivattoman palvelukokemuksen. Asiakkaan kannalta tärkeintä on, että työt sujuvat kitkattomasti sovituissa aikatauluissa. Koordinoimalla yhteen suunnittelu, satamatoiminnot, kuljetusyksikkömme työt sekä nostopalvelut, pystymme tarjoamaan kokonaisuuden, johon asiakas voi luottaa”, Valtanen kertoo.

Paras todiste palvelukonseptin toimivuudesta ovat tietenkin tyytyväiset asiakkaat.

”Asiakkaamme kiittelevät konseptimme kokonaisvaltaista laatua: kaikki tärkeät asiat tulevat huomioiduiksi ja sovitut työt toimitetaan joustavasti ja turvallisesti. Siitä saa ja pitää olla ylpeä”, summaa Valtanen.

Aidun tuulipuisto otetaan käyttöön vuoden loppuun mennessä, viimeistään tammikuun ensimmäisellä puoliskolla.


Lisätietoja projektista

Ota yhteyttä tai jätä tarjouspyyntö! Palvelemme kaikenlaisissa erikoiskuljetuksissa ja nostoissa – mietitään yhdessä sinua parhaiten palveleva ratkaisu!

Henriksson Ari

Tuulivoimakuljetukset
VP, erikoiskuljetukset
ari.henriksson@havator.com
050 536 7320

Jokela Pasi

Erikoiskuljetukset
Projektipäällikkö
pasi.jokela@havator.com
0400 739 101

Vuorenhela Jesse

Nostot | Espoo
Aluepäällikkö, Etelä- ja Kaakkois-Suomi
jesse.vuorenhela@havator.com
050 477 1368

Soinikoski Henri

Nostot | Espoo
Työnjohtaja
henri.soinikoski@havator.com
046 922 9543

Kaikki yhteystiedotTARJOUSPYYNTÖ

Palvelumme

Havatorin toiminnan lähtökohtana ja tinkimättömänä periaatteena on ”turvallisuus ensin”. Olemme kokenut ja osaava kumppani kaikkiin teollisuuden nosto- ja siirtotarpeisiin. Kattavan ydinpalveluvalikoiman rinnalla tarjoamme markkinoiden laajimman valikoiman asiantuntija-, suunnittelu-, valvonta- ja raportointipalveluita räätälöityinä teollisuuden tarpeisiin. Oli kyseessä nostaminen, erikoiskuljetukset, tunkkaus tai haalaus, yksikään haaste ei ole meille liian pieni tai suuri.