Uuden työstökoneen siirrot toimitettiin kokonaispalvelupakettina

Havator toimitti asiakkaalleen Škoda Groupille uuden työstökoneen raskassiirrot kokonaispalvelupakettina, johon kuuluivat siirtojen suunnittelu, työstökoneen erikoiskuljetukset sekä koneen osien purut, haalaukset ja raskaimpien osien kasausnostot Otanmäellä sijaitsevalla tuotantolaitoksella.

Uusi, asiakkaan tuotantoa jatkossa merkittävästi nopeuttavat työstökone kuljetettiin Havatorin erikoiskuljetuskalustolla Loviisasta Škoda Groupin Otanmäen tuotantolaitokselle. Kuorma purettiin kohteessa ja haalattiin sen jälkeen sijoituspaikoilleen. Lisäksi asiakasta avustettiin raskaimpien osien kasaamisessa, koska kaikkia laitteita ei ollut mahdollista nostaa paikoilleen tuotantolaitoksen omalla siltanosturilla.

Työstökoneen kuljetus, haalaus ja nosto koostuivat useammasta pääkomponenteista: yhdestä koneenpylväästä karakelkan kanssa, karapylkästä sekä kahdesta pyöröpöydästä poikittaisakselilla W. Loviisasta koneeseen tarkoitettua kuljetettavaa materiaalia oli kaiken kaikkiaan noin 173 000 kg.

Noin puolitoista viikkoa kestänyt projekti suunniteltiin huolella. Turvallisuus huomioitiin koko toimitusketjussa erikoiskuljetuksista laitoksella suoritettuihin raskassiirtoihin ja pienimpiin nostoihin. Haastavin osa työtä oli erittäin raskaan työstökoneen osan nosto sisätiloissa: sitä jouduttiin kääntämään siirron aikana hydraulisilla nostomastoilla sekä nosturilla, ja liikkumavaraa laitoksen kattorakenteisiin jäi vain noin metrin verran.

”Škoda Group on käyttänyt Havatorin palveluja silloin kun on tarvittu erikoisnostoja esim. siltanosturien alas nostossa ja ylös nostossa. Havatorin nostoihin osallistuvat henkilöt ovat ammattitaitoisia, ja heidän ammattitaitoonsa voi luottaa. Havatorilla oli tarjota erikoisvälineet haalaus-/nostotyöhön sekä kuljetuskalustoa kuljetusten toteuttamiseen – eli kokonaispalvelutoimitus. Työ suoritettiin suunnitelman mukaisesti; turvallisesti ja sovitussa aikataulussa”, Juhani Seppänen Škoda Groupilta kommentoi.

Haalaustiimiin kuuluivat Bosse, Eero ja Jari. Heitä avusti kappaletavaranosturilla kuljettajamme Jouko. Haastavissa työstökonenostoissa häntäkoneena käytettyä 160-tonnista mobiilinosturia ohjasi Jukka. Lisäksi erikoiskuljetuksien puolelta mukana oli oma kattava tiimi.

Kiitos hyvän suunnittelun ja osaavan tiimin, myös tämä projekti sujui hyvin ja valmistui aikataulussa!

Škoda Transtech

Suomalainen Škoda Transtech (ent. Rautaruukki Oy:n Otanmäen vaunutehdas ja nykyinen Škoda Groupin jäsen) on kiskoajoneuvojen, matalalattiaraitiovaunujen ja kaksikerrosvaunujen eturivin valmistaja Pohjois-Euroopassa. Se on myös muiden vaativien koneteollisuustuotteiden merkittävä sopimusvalmistaja. Yritys perustettiin vuonna 1985 ja siitä tuli osa Škoda Groupia vuonna 2015.


Lisätietoja

Koivumäki Eero

Teollisuushaalaukset ja -tunkkaukset
Myynti | Project Supervisor
eero.koivumaki@havator.com
050 534 1250

 

Kaikki yhteystiedot

Ruuska Matti

Teollisuuden ja infran raskasnostot, SPMT
Myyntipäällikkö
matti.ruuska@havator.com
050 513 0123


Palvelumme

Havatorin toiminnan lähtökohtana ja tinkimättömänä periaatteena on ”turvallisuus ensin”. Olemme kokenut ja osaava kumppani kaikkiin teollisuuden nosto- ja siirtotarpeisiin. Kattavan ydinpalveluvalikoiman rinnalla tarjoamme markkinoiden laajimman valikoiman asiantuntija-, suunnittelu-, valvonta- ja raportointipalveluita räätälöityinä teollisuuden tarpeisiin. Oli kyseessä nostaminen, erikoiskuljetukset, tunkkaus tai haalaus, yksikään haaste ei ole meille liian pieni tai suuri.