Oulussa käännettiin teollisuushalli kuuden nosturin yhteisnostona

Havator toimitti asiakkaalleen Besthallille erikoisnostopalveluna valmiin teollisuushallin kääntämisen kuuden nosturin yhteisnostotyönä. Näin monen nosturin yhtäaikainen käyttäminen on harvinaista jopa kokeneelle Team Havatorille.

Loppuasiakas Ekovillalle oli Oulussa rakennettu varastohalli, joka tuli sijoituspaikassaan kääntää oikeaan loppusijoitusasentoon. Hallin koko, 55 metriä kertaa 25-30 metriä, asetti työlle erikoisvaatimuksia: nosto-operaatioon osallistui yhtä aikaa kuusi ajoneuvonosturia kokoluokissa 110 tonnia, 150 tonnia, 100 tonnia ja 70 tonnia. Myös ahtaan nostopaikan vuoksi nostotöiden suunnitteluun kiinnitettiin erityistä huomiota.

”Tämä oli erittäin mielenkiintoinen toimeksianto siinä mielessä, että harvoin siirrellään näin suuria valmiita rakenteita. Huomioitavaa oli paljon, ja nostosuunnittelutiimimme teki tarkkaa työtä mm. nosturien kokovalinnan ja sijoittelun osalta”, kertovat Jarno Krapu sekä Joni Naisniemi, jotka vastasivat Havatorilla projektin myynnistä.

Halli saateltiin oikeaan sijoituspaikkaansa nostamalla valmis halli kerralla ilmaan ja kääntämällä se oikeaan asentoon.

”Havator oli meille luontainen valinta luotettavuuden sekä tuttujen yhteyshenkilöiden vuoksi. Meillä on myös muita yhteistyökuvioita käynnissä, joten tämä oli meille joustava ratkaisu”, Besthallin edustaja Esa Keskitalo taustoittaa projektia.

Katso video työmaalta:

Vaikka itse nostotapahtuma oli hyvin nopea, sen onnistumiseksi oli jokaisen kuljettajan tärkeää omalta osaltaan pitää tasainen veto, mikä vaatii paljon ammattitaitoa ja yhteen hiileen puhaltamista. Työt hoituivat turvallisesti ja tehokkaasti nostureita kuljettaneilta Veikolta, Hermannilta, Jukka S:ltä, Jukka I:ltä, Mikalta ja Mikolta.

”Kiitokset projektin onnistumisesta kuuluvat ehdottomasti todella osaaville kuljettajillemme: ilman heidän vankkaa ammattitaitoaan tällaiset yhteisnostot eivät onnistu”, toteaa Naisniemi.


Lisätietoja

Krapu Jarno

Nostot | Jyväskylä, Äänekoski, Kuopio
Myyntipäällikkö, Keski- ja Itä-Suomi
jarno.krapu@havator.com
040 652 7476

 


Palvelumme

Havatorin toiminnan lähtökohtana ja tinkimättömänä periaatteena on ”turvallisuus ensin”. Olemme kokenut ja osaava kumppani kaikkiin teollisuuden nosto- ja siirtotarpeisiin. Kattavan ydinpalveluvalikoiman rinnalla tarjoamme markkinoiden laajimman valikoiman asiantuntija-, suunnittelu-, valvonta- ja raportointipalveluita räätälöityinä teollisuuden tarpeisiin. Oli kyseessä nostaminen, erikoiskuljetukset, tunkkaus tai haalaus, yksikään haaste ei ole meille liian pieni tai suuri.