Nuolivaaran tuulipuistoon toimitetaan 17 tuulimyllyn komponentit

Nordexin tuulivoimapuisto Kemijärven Nuolivaarassa käsittää valmistuttuaan 17 tuulimyllyn kokonaisuuden, jonka vuosituotto on noin 100 megawattia. Myllyjen pohjien valut hoidettiin kesän aikana, ja nyt, myllykomponenttien saapuessa, kohteessa aletaan olla valmiita myllyjen pystytykseen. Havator toimittaa projektiin mm. satamanostot Kemin satamassa sekä voimalakomponenttien erikoiskuljetukset.

Tuulipuiston alueelle kuljetetaan yhteensä 221 pääkomponenttia. Kuljetukset hoidetaan Kemin ja Kokkolan satamista, ja ne on aikataulutettu noin viiden kuukauden ajalle siten, että viimeiset kuljetukset saapuvat puistoon alkuvuonna 2023.

”Kemin satamassa käytämme Havatorin omaa satamakalustoa. Yhteistyökumppanimme BB Logistics hoitaa ahtaustoiminnot. Erikoiskuljetuksissa on mukana kymmenkunta elementtien kuljetuksiin valjastettua erikoiskuljetuslavettia. Lisäksi työmaalla on yksi vetoauto avustamassa jyrkissä ja pitkissä nousuissa sekä yksi lavetti nostureiden vastapainojen siirtoon. Toimituksia on viitenä päivänä viikossa”, Havatorin erikoiskuljetusyksikön Site Manager / Project Supervisor Mikko Valtanen kertoo.

Nuolivaaraan kuljetetut pääkomponentit puretaan Havatorin purkuporukan toimesta odottamaan pystytystä.

”Kun kuljetukset ovat perillä Nuolivaarassa, astuvat kuvioihin nostopalvelut. Lastien purut hoidetaan kahdella Tadanon 220-tonnisella ajoneuvonosturilla”, Havatorin nostopalveluiden työnjohtaja Pekka Heininen kertoo ja jatkaa: ”töiden sujuvuudessa korostuu yhteen hiileen puhaltaminen, kokonaisuuden hallinta sekä ammattitaitoiset kuljettajat jokaisella palvelualueellamme.”

Kompleksisessa, monta palvelukokonaisuutta sisältävissä projekteissa on tärkeää, että yhteistyö kaikkien projektiin osallistuvien tahojen välillä toimii saumattomasti.

”Koko Havatorin tiimin eli satamanosto-, erikoiskuljetus- ja nostopalveluyksiköiden puolesta toimitukset ja purut ovat menneet erinomaisesti ja hyvässä yhteistyössä muiden projektiin osallistuvien toimijoiden kanssa. Myös asiakas on ollut tähän erittäin tyytyväinen”, Valtanen toteaa.

Kohteeseen jo toimitetut tuulimyllyjen siivet ja tornilohkot on varastoitu tuulipuistossa odottamaan pystytystä. Nuolivaaran tuulivoimapuisto otetaan käyttöön wpd Finland Oy:n mukaan alkutalven 2023 aikana.

Lue lisää:


Lisätietoja projektista

Ota yhteyttä tai jätä tarjouspyyntö! Palvelemme kaikenlaisissa erikoiskuljetuksissa ja nostoissa – mietitään yhdessä sinua parhaiten palveleva ratkaisu!

Henriksson Ari

Tuulivoimakuljetukset
VP, erikoiskuljetukset
ari.henriksson@havator.com
050 536 7320

Heininen Pekka

Nostot | Keminmaa
Työnjohtaja
pekka.heininen@havator.com
0400 914 079

Kaikki yhteystiedotTARJOUSPYYNTÖ

Palvelumme

Havatorin toiminnan lähtökohtana ja tinkimättömänä periaatteena on ”turvallisuus ensin”. Olemme kokenut ja osaava kumppani kaikkiin teollisuuden nosto- ja siirtotarpeisiin. Kattavan ydinpalveluvalikoiman rinnalla tarjoamme markkinoiden laajimman valikoiman asiantuntija-, suunnittelu-, valvonta- ja raportointipalveluita räätälöityinä teollisuuden tarpeisiin. Oli kyseessä nostaminen, erikoiskuljetukset, tunkkaus tai haalaus, yksikään haaste ei ole meille liian pieni tai suuri.