Havatorilta nostopalvelut YIT:n kerrostaloprojektiin Haagassa

Havator on kokenut rakennusteollisuuden nostopalvelutoimittaja. Ratkaisuja tarjotaan niin yksittäisiin nostoihin kuin laajempiin, useammalla erilaisella nosturilla tehtäviin nostokokonaisuuksiin. Havatorin pitkäaikainen asiakas YIT rakentaa Helsingin Haagaan maalämpöä hyödyntävän kolmen kerrostalon kompleksin. Havator toimittaa projektiin kaikki nostopalvelut.

YIT:n Helsingin Haagan Orapihlajatielle nouseva kohde käsittää valmistuttuaan yli 150 asuntoa. Ensimmäisessä vaiheessa rakennettava, 56 asunnon Helsingin Jalava valmistuu loppuvuodesta 2023.

”Tämänkaltaisiin laajempiin rakennusteollisuuden nostopalvelukokonaisuuksiin sisältyy itse nostojen ohella laaja ja huolellinen nostosuunnittelu, jonka avulla saadaan optimoitua kalusto sekä nostotyöt”, kertoo Havatorin myyntipäällikkö Jussi Kuokkanen. ”Tässä kohteessa käytettiin Cranebee- ja AR-suunnittelua (Augmented Reality, lisätty todellisuus nostosuunnittelussa). Tällä tavoin saatiin valittua paras mahdollinen nosturiyhdistelmä ja määriteltyä tehokkain nostureiden sijainti kaupunkikohteen tiiviille tontille”, hän jatkaa.

Havatorilla on kohteessa käytössä tela-alustainen ristikkopuominosturi Liebherr LR 1100 sekä mobiilitorninosturi Liebherr MK-140. Ketterällä Nikon kuljettamalla mobiilitornilla nostettiin uudisrakennuksen katolle jassikkaa käyttäen leca-kevytsoraa, jonka päälle valettiin betonilaatta. Myös betonivalu tehtiin jassikalla. Merkittävää on, että mobiilitornilla työ saatiin tehtyä yhdessä päivässä, kun tavallisella mobiilinosturilla työhön olisi mennyt kaksi päivää.

”Työt ovat sujuneet hyvin ja nostosuunnittelua on tehty tapauskohtaisesti yhteistyössä Havatorin kanssa, näin on saatu optimoitua kalusto työmaan tarpeille sopivaksi”, Tuomo Rintala, YIT:n Site Manager kommentoi.

Tela-alustaisella ristikkopuominosturilla, joka on nosturinkuljettaja Kalevin osaavissa käsissä nostotöissä koko projektin ajan, tehdään sokkeli- ja seinäelementtien nostot sekä pienemmät betonivalutyöt ja tarvikenostot.

”Havatorin puolelta hommat on meidän kohteessamme sujuneet sovitusti, kalusto on modernia ja kunnossa, sekä kuskit ovat olleet osaavia.’’ Rintala toteaa.

Havatorin osalta projekti jatkuu pitkälle kevääseen.

”Tällaiset projektit ovat meille erittäin mielekkäitä: uutta rakennettaessa myös meidän tiimimme näkee tekemisen kädenjäljen, ja huolellisen suunnittelun edut konkretisoituvat töiden turvallisen ja sujuvan etenemisen myötä. Win-win koko porukalle!” Havatorin Kuokkanen iloitsee.


Katso projektivideo!

YIT:n Helsingin Haagan kohteessa Havatorilla on käytössä tela-alustainen ristikkopuominosturi sekä mobiilitorninosturi. Katonrakennustöitä tehtiin MK-mobiilitornilla jassikkoja hyödyntäen, telanosturi puolestaan toimii erinomaisesti mm. betonivaluissa sekä elementtinostoissa.


Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä tai jätä tarjouspyyntö! Palvelemme kaikenlaisissa nostotöissä – mietitään yhdessä sinua parhaiten palveleva ratkaisu!