Havator Oy ja Kemi Shipping Oy jatkosopimukseen satamanostopalveluista

Havator Oy ja Kemi Shipping Oy ovat solmineet viiden vuoden jatkosopimuksen satamanostopalveluista Kemin Ajoksen satamassa. Sopimus tulee voimaan 1.7.2023 ja pitää sisällään muun muassa Metsä Fibren uuden biotuotetehtaan sellujen sekä Metsä Boardin kartonkitehtaan tuotteiden lastaukset satamassa. Viiden vuoden sopimusjakson lisäksi sopimukseen on kirjattu kolmen vuoden jatko-optio.

”Tämä on meille iso yhteistyösopimus. On hienoa, että pääsemme jatkamaan Kemi Shipping Oy:n kanssa vuonna 2012 alkanutta yhteistyötä. Toimitusvarmuuden takaamiseksi investoimme uuteen, täysin sähkökäyttöiseen Mantsinen 300 ER -materiaalinkäsittelykoneeseen, joka valikoitui meille sen ketteryyden ja tehokkuuden vuoksi. Se on maailmankin mittakaavassa ainoita materiaalinkäsittelykoneita, joiden teho riittää tämän kokoluokan töihin. Ja onhan se toki myös kotimainen vaihtoehto, mitä arvostamme erityisesti. Uusi materiaalinkäsittelykone saapuu meille alkukesästä 2023”, kertoo Havatorin satamayksikön päällikkö Pasi Körkkö.

”Tämän sopimuksen myötä olemme mukana Kemin alueen kehityksessä myös satamaliikenteen puolella. Meillähän on iso rooli Metsä Groupin biotuotetehtaan rakennustöiden aikaisissa nostoissa ja kuljetuksissa, ja Kemi Shippingin kanssa solmittu satamaliiketoiminnan yhteistyösopimus on erinomaista jatkumoa tekemisellemme tällä alueella”, toteaa Havatorin Suomen maajohtaja Jukka Laksola.

Kemin lisäksi Havator operoi paikallisten satamaoperaattoreiden alaisuudessa Oulun Vihreäsaaressa sekä Kalajoen ja Kaskisten satamissa.

”Olemme paikallisesti läsnä koko maassa ja takaamme laajalla kalustollamme joustavuuden, saatavuuden sekä skaalautuvat palvelut. Mantsisen materiaalinkäsittelykoneen hankinta on yksi osa syksyllä 2021 julkistettua investointiohjelmaamme, ja hankinnan avulla vahvistamme asemaamme laadukkaiden nostopalveluiden toimittajana myös satamissa”, Laksola jatkaa.

”Monivuotisen yhteistyön jatkaminen ja edelleen kehittäminen satamanostopalveluissa Havator Oy:n kanssa on luonteva valinta Kemi Shipping Oy:lle. Keskitymme jatkossa omistajan linjauksen mukaisesti Metsä Groupin omien tuotteiden käsittelyyn, ja tällä sopimuksella varmistamme laadukkaat ja tehokkaat palvelut kasvavien tuotevirtojen käsittelyyn entistä ympäristöystävällisemmin”, sanoo Kemi Shipping Oy:n toimitusjohtaja Kari Lundell.

Kuvassa Havatorin materiaalinkäsittelykone Mantsinen 200R töissä Ajoksen satamassa.


Lisätietoja:

Pasi Körkkö, Satamayksikön päällikkö, Havator Oy
pasi.korkko@havator.com, 040 548 3024


Havator Oy | Havator Group Oy

Havator on vuonna 1956 perustettu nostopalveluita, erikoiskuljetuksia ja raskassiirtopalveluita tarjoava yritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Tavoitteemme on olla kehityksen kärjessä, viedä tapaa tehdä asioita eteenpäin turvallisuutta ja tehokkuutta kehittäen, toimialan perinteitä unohtamatta. Konsernin liikevaihto on noin 100 MEUR, ja palveluksessamme on noin 450 ammattilaista. Lue lisää: havator.fi

Kemi Shipping Oy

Kemi Shipping Oy on 1894 perustettu satamayhtiö, joka tarjoaa logistisia ratkaisuja koko laajalle Pohjois-Kalotin alueelle. Päätoimialoja ovat ahtaus, huolinta ja laivanselvitys. Lisäksi Kemi Shipping Oy tarjoaa varastointi- ja kuljetuspalveluja. Yhtiöllä on sertifioidut laatujärjestelmät toiminnalle (ISO 9001) ympäristöasioille (ISO 14001) sekä työterveys- ja työturvallisuusasioille (ISO 45001). Lue lisää: kemishipping.fi