Onnea vuoden kolmannesta kuljettajakoulutuksesta valmistuneille!

Fai ja Havator järjestävät yhteystyössä ajoneuvonosturinkuljettajakoulutuksia. Vuoden 2023 kolmas kuljettajakurssi saatiin päätökseen heinäkuussa.

Havator on oman alansa edelläkävijä myös henkilöstön koulutusasioissa. Yhteistyössä Forssan ammatti-instituutin (Fai) kanssa järjestettävillä ajoneuvonosturinkuljettajakoulutuksilla pyritään paitsi saamaan uusia tekijöitä alalle, myös kouluttamaan jo alalla olevia uusien uramahdollisuuksien äärelle. Kuljettajakoulutuksiin kuuluu olennaisena osana käytännön harjoittelujakso, jonka aikana opiskelijat pääsevät kehittämään oppimiaan taitoja oikeissa nostotehtävissä. Havatorin varikoilla harjoittelujaksoja on tarjolla etelästä pohjoiseen.

”Meille harjoitteluun tulevat sijoittuvat ympäri Suomen, varikoiden työtilanteen mukaan. Kiitos alueiden jouhevan yhteistyön, olemme joustavasti löytäneet kaikille opiskelijoille harjoittelupaikat”, opettaja ja koulutuspäällikkö Juha Etelätalo kertoo.

Vuoden 2023 kolmas kurssi oli ensimmäinen, jolla hyödynnettiin myös virtuaalitodellisuutta ja VR-laseja osana koneopetusjaksoa.

”Teknologia ei korvaa oikealla ajoneuvonosturilla oppimista, mutta on siinä vahva tuki. Varsinkin motoriikkaharjoittelussa laseilla saadaan oppimisessa tarvittavia toistoja. Tulemme jatkossakin hyödyntämään ja tutkimaan teknologian mahdollisuuksia osana henkilöstömme taitojen vahvistamista”, Etelätalo toteaa.

Teemu vaihtoi rekat ajoneuvonostureihin

Vuoden kolmannelta kurssilta Havatorille työllistyi kolme kuljettajaa. Yksi heistä on Teemu, joka työskentelee Havatorin Turun toimipisteellä. Koneopetusjakson Teemu suoritti Äänekoskella ja harjoittelun nykyisellä työpaikallaan Turussa.

”Olen hyvin asettunut tänne. Jo kurssilla oli tosi hyvä porukka, ja olemme yhä yhteydessä osan kurssilaisten kanssa”, Teemu kertoo.

Ennen nosturin puikkoihin siirtymistä Teemu ennätti ajaa rekkaa vajaan vuosikymmenen ja tekemään muita töitä koneiden parissa. Teemun mukaan nosturit edellyttävät hyvin omanlaistaan operointia, ja opettelu on edellyttänyt tiivistä opiskelua.

”Nämä ovat kuitenkin isoja koneita, joten kaikessa tekemisessä täytyy aina olla järki päässä”, hän summaa.

Myös Elina kouluttautui nosturinkuljettajaksi

Tornion varikolla työskentelee Elina, joka tuli alun perin Havatorille alanvaihtajana ajamaan kuljetuskalustoa.

”Pidin rekkahommasta ja sitten sain mahdollisuuden suorittaa nosturikurssin ja tartuin siihen”, Elina kertoo.

Elinalle nostoalalla oli paljon uutta omaksuttavaa. Koneopetusjakson Elina suoritti Espoossa ja harjoittelujakson Kemissä, uuden biotuotetehtaan työmaalla.

”Työssäoppimisjaksolla sain tehdä Kemi BTT:llä nostoja, ja siinä itse tehdessä pääsi hyvin harjaantumaan hommaan”, tiivistää harjoitteluunsa erittäin tyytyväinen Elina.

Havator onnittelee kaikkia valmistuneita!

Lue myös kurssin aiemmat kuulumiset!

Simulaattoreita ja VR-laseja oppimisen tukena


Kiinnostuitko ammatista?

Ajoneuvonosturin­kuljettajakoulutuksen aikana suoritat ajoneuvonosturinkuljettajan perusosaaminen, tutkinnon osan, joka on osa maanrakennusalan ammattitutkintoa ja oikeuttaa käyttämään ajoneuvonosturia nostotöissä. Opintojen aikana perehdytään mm. työhön liittyviin vastuisiin, riskeihin ja turvamääräyksiin, opetellaan nostureihin sekä nostotapahtumiin liittyvät perusasiat ja opitaan käytännössä, kuinka ajoneuvonosturia käytetään ja siirretään.


Lisätietoja:

Etelätalo Juha

Koulutuspäällikkö
juha.etelatalo@havator.com
050 513 0089

Hirvelä Rami

Henkilöstöjohtaja
rami.hirvela@havator.com
050 318 9033

Kaikki yhteystiedot