Espoon kurssin nosturinkuljettajakokelaat koneoppimisjaksolla

Marraskuussa alkaneessa ajoneuvonosturinkuljettajakoulutuksessa on ehditty koneoppimisvaiheeseen! Koneoppimisjakso järjestetään tällä kertaa Havatorin Espoon toimipaikan läheisyydessä sijaitsevan Serenan parkkipaikalla. Syksyn kurssille osallistuu kymmenkunta innokasta, alasta kiinnostunutta opiskelijaa.

Ennen koneoppimisjaksoa kurssilla on tutustuttu mm. nosturinkuljettamisen teoriaan etäopiskellen. Juuri päättyvässä intensiivisessä koneopetusjaksossa harjoitellaan nostureiden peruskäsittelytaitoja lähiopetuksessa mm. Espoossa Serenan parkkipaikalla, jossa tilaa riittää. Nostoharjoittelua testaamaan pääsee myös simulaation avulla. Koneopetuksessa kerättyjä taitoja opiskelijat lähtevät kehittämään ja syventämään jakson jälkeen alkavalla työharjoittelujaksolla, jonka harjoittelupaikat sijaitsevat Havatorin varikoilla ympäri Suomen.

”Kurssi on sujunut oikein hyvin. Porukka on ollut ’hyvällä jalalla’ liikkeellä, ja kaikki ovat innokkaita oppimaan. Kaiken kaikkiaan kurssilaisilla on ollut mahtava tekemisen meininki”, kertoo kouluttaja Juha Etelätalo.

”Meille Havatorille tarvitaan jatkuvasti uusia kuljettajia, ja malli, jossa oppiminen painottuu käytännön harjoitteluun ja jossa olemme itse mukana kouluttamassa kuskeja omalla kalustolla ja omilla varikoilla toimii erittäin hyvin. Koneopetusjaksolla saa harjoitella nostureilla paljon, mistä olemme saaneet opiskelijoilta hyvää palautetta”, Espoon kurssin koneopetusosiosta vastaava työnjohtaja Lasse Järvinen kommentoi.

Nostotöissä tarvitaan kylmää hermoa ja kykyä reagoida muuttuviin tilanteisiin. Vastapainoksi tulee usein huumori, joka on noussut tärkeään osaan jo kurssin alkuvaiheessa.

”Parhaita ovat olleet kurssin aikana opiskelijoiden kanssa käydyt keskustelut. Porukka on hyvin yhteen hitsautunut, hurtilla huumorilla varustettu ryhmä. Asioista uskalletaan kysyä ja sanoa suoraan, mikä edistää oppimista ja tiedon jakamista ryhmän jäsenten välillä”, kuvailee Etelätalo.

Tämä on Havatorilla ensimmäinen uudessa koulutusmuodossa ja koulutuskumppanin LHKK:n kanssa järjestetty kurssi. Rima on asetettu korkealle.

”Olemme saaneet huikean määrän hakemuksia kaikille kursseillemme ja uskomme, että myös seuraavat kurssit täyttyvät nopeasti. Tämä on hieno uutinen, koska alalla tarvitaan osaavaa työvoimaa koko maan laajuisesti”, Etelätalo iloitsee.

Kiinnostuitko ammatista? Hae koulutukseen!

Haku helmikuun 2023 lopulla alkavaan 5 kuukautta kestävään ajoneuvonosturinkuljettajan ammattitutkintoon tähtäävään koulutukseen on auki 20.1.2023 saakka! Koulutuksen aikana suoritat ajoneuvonosturinkuljettajan perusosaaminen -oppimäärän, joka on osa maanrakennusalan ammattitutkintoa ja oikeuttaa käyttämään ajoneuvonosturia nostotöissä. Lähiopetusjakson teoriaopetus (15 pv) toteutetaan verkossa, ja ajoneuvonosturien käsittelyharjoitukset (15 pv) Havatorin Espoon sekä Äänekosken toimipisteissä. Käsittelyharjoitusten ajaksi tarjoamme maksuttoman majoituksen tarvittaessa. Lähiopetusjakson jälkeen alkavan työssäoppimisen voit suorittaa missä tahansa Havatorin Suomen toimipisteessä!

Ensimmäisen kurssin käytännön harjoittelujakson jälkeen pidetään normaaliin tapaan näytöt, jonka menestyksekkäästi suorittaneet opiskelijat valmistuvat nosturinkuljettajiksi maaliskuun lopulla ensi vuonna. Seuraavan, jo tammikuussa alkavan toisen kuljettajakurssin koneopetusjakso järjestetään Vaasassa, ja kurssilta valmistutaan toukokuun lopulla.

Hakea ehtii vielä helmikuun lopussa alkavalle kolmannelle kurssille: haku helmikuun lopulla alkavan kurssiin on auki 20.1.2023 saakka. Kolmannen kurssin koneopetusjakso toteutetaan Espoossa ja Äänekoskella.


Lisätietoja:

Etelätalo Juha

Koulutuspäällikkö
juha.etelatalo@havator.com
050 513 0089

Rami Hirvelä

Henkilöstöjohtaja
rami.hirvela@havator.com
050 318 9033

Kaikki yhteystiedot