Simulaattoreita ja VR-laseja oppimisen tukena

Markkinalla on kysyntää ammattitaitoisille ajoneuvonosturinkuljettajille. Ala kiinnostaa myös opiskelijoita: Havatorin tämän kevään kuljettajakoulutukset ovat olleet poikkeuksetta täynnä. Kevään kolmoskurssin teoria- ja koneopetusjakso on saatu päätökseen ja työharjoittelujakso käynnissä.

Havatorin koulutuspäällikön Juha Etelätalon mukaan ajoneuvonosturinkuljettajakurssien koneoppimisjaksoilla on pystytty varsinaisten fyysisten nostokoneiden ohella tehokkaasti hyödyntämään myös simulaattoreita ja nyt uutena tuttavuutena myös VR-laseja.

”Nosturin kuljettamista pitää harjoitella ihan oikeiden laitteiden puikoissa, mutta oppimista pystyy tukemaan simulaatiolla. Siitä ovat lähteneet liikkeelle kehitysajatukset koulutukseen, eli haluamme aktiivisesti hyödyntää modernin teknologian tarjoamia mahdollisuuksia. Ajan kanssa katsotaan, mihin kehitys johtaa, mutta itse olen jo nyt ollut varsin vaikuttunut uusien oppimistapojen tuottamista tuloksista”, hän kertoo.

Kevään kolmannen kuljettajakurssin koneopetusjakson päätyttyä opiskelijat ovat siirtyneet työharjoitteluun Havatorin toimipisteille ympäri Suomen. Opiskelijoita työskentelee harjoittelujaksolla mm. Havatorin Keminmaan, Kokkolan, Vaasan, Äänekosken, Turun ja Espoon varikoilla. Kurssilaisten odotetaan valmistuvan viimeistään heinäkuussa.

”Koulutuksen teoria- ja koneopetusjaksolla keskiössä ovat turvallisuussäännöt ja -ohjeet ja niiden täsmällinen noudattaminen. Meillä kaikessa toiminnassa lähdetään liikkeelle turvallisuusnäkökulmasta, ja siksi on tärkeää oppia heti oikeat, huolelliset käytännöt. Näin varmistetaan, että asia on kaikilla selkärangassa, kun lähdetään harjoittelujaksoille ja oikeisiin töihin”, Etelätalo summaa.

Vuoden neljännen ajoneuvonosturinkuljettajakurssin haku aukeaa syksyllä 2023. Seuraa kanaviamme, niin kuulet koulutuksistamme ensimmäisten joukossa!

Kiinnostuitko ammatista? Seuraa sivujamme, ilmoitamme kun haku kursseille alkaa!

Koulutuksen aikana suoritat ajoneuvonosturinkuljettajan perusosaaminen -oppimäärän, joka on osa maanrakennusalan ammattitutkintoa ja oikeuttaa käyttämään ajoneuvonosturia nostotöissä. Lähiopetusjakson teoriaopetus (15 pv) toteutetaan verkossa, ja ajoneuvonosturien käsittelyharjoitukset (15 pv) Havatorin toimipisteissä. Käsittelyharjoitusten ajaksi tarjoamme maksuttoman majoituksen tarvittaessa. Lähiopetusjakson jälkeen alkavan työssäoppimisen voit suorittaa missä tahansa Havatorin Suomen toimipisteessä!


Lisätietoja:

Etelätalo Juha

Koulutuspäällikkö
juha.etelatalo@havator.com
050 513 0089

Rami Hirvelä

Henkilöstöjohtaja
rami.hirvela@havator.com
050 318 9033

Kaikki yhteystiedot