Kevään 2022 nosturinkuljettajakoulutuksista valmistui joukko uusia osaajia

Kevään 2022 nosturinkuljettajakoulutuksiin Espoossa, Kokkolassa ja Keminmaalla osallistui kaiken kaikkiaan yli kaksikymmentä opiskelijaa. Kesään mennessä koulutusten kautta Havatorille työllistyi kymmenkunta nosturinkuljettajan pätevyyden saavuttanutta uutta kuljettajaa.

Havator on yhdessä eri oppilaitosten kanssa järjestänyt nosturinkuljettajakoulutuksia jo yli 10 vuoden ajan. Tämän kevään koulutukset olivat erittäin kysyttyjä, ja kaikki valmistuneet työllistyvät hyvin todennäköisesti nopeasti, koska ammattitaitoisista kuljettajista on markkinalla kova kysyntä. Valmistuneista mahdollisimman moni pyritään työllistämään Havatorille.

”Me Havatorilla näemme monia etuja siinä, että olemme mukana järjestämässä koulutuksia. Saamme esimerkiksi harjoittelijoita, jotka perehtyvät suoraan meidän työtapaamme sekä uusimpaan, alan parhaaseen kalustoon. Oman alamme palvelujohtajana haluamme hioa niin tapamme tehdä kuin asiakaspalvelutaitomme erinomaiselle tasolle, ja se kaikki alkaa peruskoulutuksesta”, kertoo Rami Hirvelä, Havatorin HR-päällikkö.

Kehittyvä, monipuolinen ala kiinnostaa, ja koulutuksiin osallistui mm. ennakkoluulottomia alan vaihtajia poliiseista liikennelentäjiin. Ilahduttavaa on, että myös naiset ovat innostuneet kouluttautumaan alalle. Yksi alaa vaihtaneista on aiemmin kasettiautoa kuljettanut Milla Hirvilampi.

”Olen aina ollut kiinnostunut koneista, ja siksi siirtynyt aikanaan myös kasettiautonkuljettajaksi. Nosturinkuljettajakoulutuksesta hain vaihtelua ja monipuolisuutta autonkuljettajaosaamisen rinnalle, ja tässä koulutuksessa sain hienosti yhdistettyä aiemman osaamiseni uuteen.”

Koulutuksen laatu yllätti Millan positiivisesti.

”Meillä oli erittäin hyvät ja mukavat opettajat sekä teoria- että koneopetuspuolella, ja arvostin koulutuksessa etenkin sitä, että Havatorilla sai mahdollisuuden harjoitella ihan oikeilla koneilla ihan oikealla varikolla. Harjoitteluaikana kaikki Havatorin kuskit olivat todella mukavia, kaikki opettivat ja kaikilta sai kysyä. Yhdessä tekemisen meininki välittyi!”

Kiinnostuitko ammatista? Hae koulutukseen!

LHKK:n koulutushaku marraskuussa 2022 alkavaan ajoneuvonosturinkuljettajan ammattitutkintoon on nyt avattu! Koulutuksen aikana suoritat ajoneuvonosturinkuljettajan perusosaaminen, tutkinnon osan, joka on osa maanrakennusalan ammattitutkintoa ja oikeuttaa käyttämään ajoneuvonosturia nostotöissä. Lähiopetuksen teoriaopetus toteutetaan verkossa sekä ajoneuvonosturien käsittelyharjoitukset Havatorin Etelä-Suomen toimipisteessä, käsittelyharjoitusten ajaksi tarjoamme sinulle maksuttoman majoituksen tarvittaessa. Työssäoppimisen voit suorittaa missä tahansa Havatorin Suomen toimipisteessä.

Koska kyse on asiakaspalvelualasta, nosturinkuljettajan ala sopii henkilölle, joka on vastuuntuntoinen ja rauhallinen, asiakaspalveluhenkinen ja kehittymishaluinen tiimipelaaja, joka omaa hyvät vuorovaikutustaidot.

”Niin sanottujen virallisten vaatimusten kuten C-ajokortin sekä stereonäön ohella tehtävissä tarvitaan paineensietokykyä sekä kykyä työskennellä niin ryhmässä kuin itsenäisesti. Työ on vaativaa ja vastuullista, mutta myös antoisaa, koska jokainen päivä on erilainen. Lisäksi alalla on mahdollista kehittää itseään jatkuvasti, mikä tekee siitä houkuttelevan”, kuvailee kouluttaja Juha Etelätalo.

Jatkossa Havator kouluttaa ajoneuvonosturinkuljettajia yhdessä Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän (LHKK) kanssa. Uusi yhteistyösopimus on mittava ja kattaa useamman koulutuskokonaisuuden vuosittain.

”LHKK:n kanssa pystymme rakentamaan koulutuskokonaisuuden, joka on samansisältöisenä toteutettavissa eri puolilla maata useita kertoja vuoden aikana. Se on erittäin hieno asia osaavan työvoiman saatavuuden varmistamisen näkökulmasta toimialalla, jolla on tällä hetkellä työvoimapula”, Hirvelä toteaa.

Havator onnittelee kaikki kursseilta valmistuneita!

Lue myös aiempi artikkeli kuljettajakoulutuksista!

Nosturinkuljettajakoulutukset Havatorilla

Kaikkien aikojen ensimmäinen oppilaitoksen ja yrityksen välinen ajoneuvonosturinkuljettajankoulutus toteutettiin Havatorilla Keminmaan toimipaikassa marraskuussa 2011. Tähän mennessä koulutuksia on järjestetty jo yli 20, Keminmaan ohella muun muassa Vaasassa, Kokkolassa ja Espoossa. Koulutuksiin osallistuu kymmenkunta opiskelijaa per koulutuskierros. Opiskelijoista mahdollisimman moni pyritään työllistämään Havatorille heti koulutuksen jälkeen. 
LHKK:n koulutushaku marraskuussa 2022 alkavaan ajoneuvonosturinkuljettajan ammattitutkintoon on nyt avattu! Hae mukaan!

Lisätietoja:

Rami Hirvelä

HR-päällikkö
rami.hirvela@havator.com
050 318 9033

Jukka Laksola

Maajohtaja
jukka.laksola@havator.com
050 513 0088

Kaikki yhteystiedot