Kevään 2022 nosturinkuljettajakoulutuksista valmistui joukko uusia osaajia

Kevään 2022 yhteistyössä Suomen Nosturikoulutuksen kanssa järjestettyihin nosturinkuljettajakoulutuksiin Espoossa, Kokkolassa ja Keminmaalla osallistui kaiken kaikkiaan yli kaksikymmentä opiskelijaa. Kesään mennessä koulutusten kautta Havatorille työllistyi kymmenkunta nosturinkuljettajan pätevyyden saavuttanutta uutta kuljettajaa.

Havator on yhdessä eri oppilaitosten kanssa järjestänyt nosturinkuljettajakoulutuksia jo yli 10 vuoden ajan. Koulutusten järjestämisestä vastaa aina kouluttava oppilaitos, tässä kurssissa koulutuksesta vastasi Suomen Nosturikoulutus. Tämän kevään koulutukset olivat erittäin kysyttyjä, ja kaikki valmistuneet työllistyvät hyvin todennäköisesti nopeasti, koska ammattitaitoisista kuljettajista on markkinalla kova kysyntä. Valmistuneista mahdollisimman moni pyritään työllistämään Havatorille.

”Me Havatorilla näemme monia etuja siinä, että olemme mukana järjestämässä koulutuksia. Saamme esimerkiksi harjoittelijoita, jotka perehtyvät suoraan meidän työtapaamme sekä uusimpaan, alan parhaaseen kalustoon. Oman alamme palvelujohtajana haluamme hioa niin tapamme tehdä kuin asiakaspalvelutaitomme erinomaiselle tasolle, ja se kaikki alkaa peruskoulutuksesta”, kertoo Rami Hirvelä, Havatorin henkilöstöjohtaja.

Kehittyvä, monipuolinen ala kiinnostaa, ja koulutuksiin osallistui mm. ennakkoluulottomia alan vaihtajia poliiseista liikennelentäjiin. Ilahduttavaa on, että myös naiset ovat innostuneet kouluttautumaan alalle. Yksi alaa vaihtaneista on aiemmin kasettiautoa kuljettanut Milla.

”Olen aina ollut kiinnostunut koneista, ja siksi siirtynyt aikanaan myös kasettiautonkuljettajaksi. Nosturinkuljettajakoulutuksesta hain vaihtelua ja monipuolisuutta autonkuljettajaosaamisen rinnalle, ja tässä koulutuksessa sain hienosti yhdistettyä aiemman osaamiseni uuteen.”

Koulutuksen laatu yllätti Millan positiivisesti.

”Meillä oli erittäin hyvät ja mukavat opettajat sekä teoria- että koneopetuspuolella, ja arvostin koulutuksessa etenkin sitä, että Havatorilla sai mahdollisuuden harjoitella ihan oikeilla koneilla ihan oikealla varikolla. Harjoitteluaikana kaikki Havatorin kuskit olivat todella mukavia, kaikki opettivat ja kaikilta sai kysyä. Yhdessä tekemisen meininki välittyi!”

Koska kyse on asiakaspalvelualasta, nosturinkuljettajan ala sopii henkilölle, joka on vastuuntuntoinen ja rauhallinen, asiakaspalveluhenkinen ja kehittymishaluinen tiimipelaaja, joka omaa hyvät vuorovaikutustaidot.

”Niin sanottujen virallisten vaatimusten kuten C-ajokortin sekä stereonäön ohella tehtävissä tarvitaan paineensietokykyä sekä kykyä työskennellä niin ryhmässä kuin itsenäisesti. Työ on vaativaa ja vastuullista, mutta myös antoisaa, koska jokainen päivä on erilainen. Lisäksi alalla on mahdollista kehittää itseään jatkuvasti, mikä tekee siitä houkuttelevan”, kuvailee opettaja Juha Etelätalo.

Jatkossa Havator kouluttaa ajoneuvonosturinkuljettajia yhdessä Forssan ammatti-instituutin (Fai) kanssa. Uusi yhteistyösopimus on mittava ja kattaa useamman koulutuskokonaisuuden.

”Fain kanssa pystymme rakentamaan koulutuskokonaisuuden, joka on samansisältöisenä toteutettavissa eri puolilla maata useita kertoja vuoden aikana. Se on erittäin hieno asia osaavan työvoiman saatavuuden varmistamisen näkökulmasta toimialalla, jolla on tällä hetkellä työvoimapula”, Hirvelä toteaa.

Havator onnittelee kaikki kursseilta valmistuneita!

Kiinnostuitko ammatista?

Ajoneuvonosturin­kuljettajakoulutuksen aikana suoritat ajoneuvonosturinkuljettajan perusosaaminen, tutkinnon osan, joka on osa maanrakennusalan ammattitutkintoa ja oikeuttaa käyttämään ajoneuvonosturia nostotöissä. Opintojen aikana perehdytään mm. työhön liittyviin vastuisiin, riskeihin ja turvamääräyksiin, opetellaan nostureihin sekä nostotapahtumiin liittyvät perusasiat ja opitaan käytännössä, kuinka ajoneuvonosturia käytetään ja siirretään.


Lisätietoja:

Hirvelä Rami

Henkilöstöjohtaja
rami.hirvela@havator.com
050 318 9033

Kaikki yhteystiedot