Mobiilitornilla korjausrakentaminen sujuu myös ahtaissa keskustaolosuhteissa

LVI-Trio Oy tilasi Havatorilta ikonisen Sokos Hotel Vaakunan kunnostustöihin liittyviä nostotöitä, jotka hoidettiin ahtaalla keskusta-alueella Helsingissä ketterällä MK-140-mobiilitorninosturilla. Projektin loppuasiakas oli SOK.

Havator toimitti helmi-maaliskuussa toteutettuun projektiin nostosuunnittelun ja nostot. Huolellisella suunnittelulla saatiin valittua paras mahdollinen nostolaite ja määriteltyä nosturille työn sekä ympäröivän liikenteen sujuvuuden kannalta tehokkain sijainti kaupunkikohteen tiiviille tontille. Projektiin tutustuminen aloitettiin jo syksyllä 2022 ja nostosuunnittelu kävi kiivaimmillaan vuoden vaihteessa.

Havatorin tehtävänä oli nostaa hotelliin uutta laitteistoa, jolla tehostetaan hotellin jäähdytystä. Nostoissa haasteena oli paitsi vilkas ja ahdas kaupunkialue myös hotellin erittäin rajattu sisäpihatila, jonne taakka piti nostaa. Trio kiitteli Havatorin nostosuunnittelutiimiä mm. proaktiivisista ehdotuksista.

”Ydinosaamisemme on putkiurakoinnissa, ja laitteistojen nostot ovat meille erikoistapauksia. Siksi oli tärkeää hoitaa työ kokeneen ja asiansa osaavan kumppanin kanssa. Missä vaan jotain nostetaan, aina tulee Havator mieleen, ja siksi oli helppo ottaa yhteyttä”, Trion työpäällikkö, rakennusmestari Jussi Laakso kertoo.

Ahtaissa kaupunkikohteissa ulottuva mobiilitorninosturi pääsee oikeuksiinsa. Mobiilitorni vaatii suhteellisen pienen työskentelyalueen, on nopea pystyttää ja taipuu monentyyppisiin nostoihin, jolloin nostotyöt saadaan toteutettua nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Mobiilitornia kuljettanut Teemu on tottunut kaupunkiympäristöjen haasteisiin. Sekä hän että kohteen palvelumyynnistä Havatorilla vastannut Jarmo Hartikainen kehuvat laitevalintaa.

Katso video työmaalta:

”Tässä kohteessa oli erittäin tärkeää saada nosturi lähelle taloa, ja siksi laitevalinta ja sijoittelun suunnittelu olivat avaintekijöitä. MK-140 on erittäin ulottuva ja nostokykyinen laite, ja sitä voidaan tarvittaessa ajaa myös pelkällä sähköllä. Etu on myös se, että kuljettaja näkee suoraan paikan, jonne taakan laskee. Se tekee työskentelystä turvallista ja nopeaa”, Hartikainen kuvailee.

Trion Laakso oli erittäin tyytyväinen Havatorin toimittamaan palvelukokonaisuuteen.

”Teemu oli erittäin rauhallinen ja ammattitaitoinen kuljettaja, joka sopeutui muuttuviin tilanteisiin nopeasti. Se teki meihin vaikutuksen. Kokonaisuudessaan yhteistyö Havatorin myynnin ja suunnittelun kanssa oli toimivaa ja helppoa, ja palveluhenkinen, osaava ja ammattimainen henkilökunta vakuutti myös työmaalla.”


Lisätietoja

Hartikainen Jarmo

Nostot | Espoo
Myyntipäällikkö, Etelä-Suomi
jarmo.hartikainen@havator.com
050 513 0066

Vuorenhela Jesse

Nostot | Espoo
Aluepäällikkö, Etelä- ja Kaakkois-Suomi
jesse.vuorenhela@havator.com
050 477 1368

Kaikki yhteystiedot

Tutustu tarkemmin:
Mobiilitorninosturit

Mobiilitorni mullistaa nostamisen rakennustyömailla, ja aivan erityisesti kohteissa, joissa ulottuvuus on haaste. Mobiilitorninosturissa yhdistyvät ajoneuvonosturin liikkuvuus ja torninosturin ketteryys ja ulottuvuus.

Lue lisää mobiilitorninostureistamme!

Mobiilitorni

Palvelumme

Havatorin toiminnan lähtökohtana ja tinkimättömänä periaatteena on ”turvallisuus ensin”. Olemme kokenut ja osaava kumppani kaikkiin nosto- ja siirtotarpeisiin. Kattavan ydinpalveluvalikoiman rinnalla tarjoamme markkinoiden laajimman valikoiman räätälöityjä asiantuntija-, suunnittelu-, valvonta- ja raportointipalveluita. Oli kyseessä nostaminen, erikoiskuljetukset, tunkkaus tai haalaus, yksikään haaste ei ole meille liian pieni tai suuri.