Kalustoesittely: Mobiilitorni

Mobiilitornilla ulottuvuutta rakennustyömaiden nostotöihin


Havatorin laaja nostokalusto täydentyi syksyllä 2018 Liebherr MK-88 -mobiilitornilla. Mobiilitorninosturi mullistaa nostamisen rakennustyömailla, erityisesti kohteissa, joissa ulottuvuus on haaste: siinä yhdistyvät ajoneuvonosturin liikkuvuus ja torninosturin ketteryys ja ulottuvuus.

”Mobiilitorni siirtyy työmaalle yhtä ripeästi ja helposti kuin ajoneuvonosturi, ja on pystyssä ja nostovalmiina alle tunnissa”, sanoo Jukka Laksola, Havatorin Etelä-Suomen aluepäällikkö. ”Ulottuvuuden osalta puhutaan laitteesta, jota voidaan verrata jopa 250-tonniseen ajoneuvonosturiin, jossa on ristikko. Mobiilitornin pystytys kestää puolesta tunnista tuntiin, kun vastaavan ajoneuvonosturin pystytys saattaa kestää puoli päivää”, Laksola jatkaa.

Monipuolisuus valttina

Mobiilitorni soveltuu erityisen hyvin esimerkiksi sääsuojien, telineiden, kattoeristeiden ja teräsrunkojen nostoihin, eli kohteisiin, joissa nostoja on paljon, taakat ovat suhteellisen pieniä, ja joissa nopeus on valttia.

Mobiilitornin etuna on, että kuljettaja näkee nostettavan taakan koko ajan, mikä lisää asennusnopeutta huomattavasti. Kone on myös asennusnosturien (esim. HIAB) tapaan radio-ohjattava, ja sitä on mahdollista ajaa myös pelkällä sähköllä.

”Tällaiselle ketterälle nosturille on kysyntää erityisesti rakennustyömailla, missä taakkojen koot vaihtelevat, ja nostotöitä saatetaan joutua tekemään myös suunnittelematta ja nopeillakin aikatauluilla. Lyhyt pystytysaika ja monipuoliset nosto-ominaisuudet tekevät mobiilitornista erittäin joustavan työkalun juuri tämäntyyppisiin kohteisiin”, jatkaa Christoffer Landtman, Havatorin toimitusjohtaja.

Havatorin mobiilitornia on päästy hyödyntämään jo monilla rakennustyömailla. Katso oheinen video, niin näet mobiilitornin tositoimissa!

Liebherr MK-88 -mobiilitorni

Nostokapasiteetti 8000 kg / 13 m
Nostokapasiteetti maksimisäteellä2200 kg / 45 m
Koukun maksimikorkeus30,20 m
Koukun maksimikorkeus, puomi 45 astetta59,10 m
Nostosäde45 m
Kääntösäde3,55 m
Akseleita4
Puomin taittokulma15/30/45°

Ota yhteyttä!

Olethan yhteydessä, mikäli mobiilitorni kiinnostaa! Kerromme mielellämme lisää jo toteuttamistamme nostoista ja kuulemme juuri sinun tarpeistasi, niin voimme suunnitella sinua parhaiten palvelevan ratkaisun.

Yhteystiedot