Raskassiirtopalvelut tärkeässä osassa Outokummun Tornion terästehtaan vuosihuoltoseisokissa

Nostotöiden rinnalla teollisuuden vuosihuoltoseisokkeihin toimitetaan usein myös raskassiirtopalveluita. Erilaisten suurikokoisten ja raskaiden teollisten laitoselementtien siirrot ovat Havatorille tuttuja, ja myös Outokummun Tornion terästehtaan vaativassa sulatusuunien vuosihuollossa Havatorin toimittamat haalaus- ja raskassiirtopalvelut olivat tärkeässä osassa.

Outokummun Tornion ferrokromitehtaalla toteutettiin F 1-2 chrome -sulatusuunien vuosihuoltoseisokki, joka kesti kokonaisuudessaan noin kaksi kuukautta. Ferrokromitehtaan nostojen lisäksi Outokummun terästehtaan puolella suoritettiin samaan aikaan erikoiskuljetuksia. Havatorin erikoiskuljetustiimi toimitti terästehtaan huoltoon laitoselementtien haalauksia ja lavettisiirtoja.

Havatorin seitsenhenkisellä haalaustiimillä oli haalauskaluston rinnalla käytössä 12-akselinen lavetti. Tiimi huolehti uusien muuntajien siirrot varastoalueelta laitokselle sekä vanhojen muuntajien siirrot takaisin varastoon. Lisäksi asiakkaalle siirrettiin 70-tonninen vaihdelaatikko, jolle tehtiin erikoislevittäjä, jotta laatikko saatiin nostettua siltanosturin alle.

Outokummun ferrokromi- sekä terästehtaille toimitettu palvelukokonaisuus

  • Nostosuunnittelu ja -koordinointi: kattoelementtien, muuntajien ja kuljettimien nostojen suunnittelu, riskinarviointi
  • Nostot: vanhojen ja uusien muuntajien nostotyöt, kuljetinten nostot useassa eri vaiheessa
  • Raskassiirrot: erikokoisten laitoselementtien haalaus- ja lavettisiirtopalveluita

”Raskassiirtopalvelut olivat merkittävä osa asiakkaalle toimitettua palvelukokonaisuutta. Pienin 50-tonninen muuntaja siirrettiin varastosta asennuspaikalle lavetilla ja suurin 140-tonninen haalaamalla. Keskimmäinen, noin 90 tonnia painanut muuntaja nostettiin suurimmalla työmaalla käytössä olleella, Tadanon 400-tonnisella ajoneuvonosturilla”, kertoo projektipäällikkö Bo Bergfelt Havatorin teollisuushaalaukset ja -tunkkaukset -yksiköstä.

Havatorin haalaustiimi sai asiakkaalta erinomaista palautetta, erityisesti turvallisuusasioiden tarkasta ja ammattimaisesta hoitamisesta.

”Haalaustiimin työstä on vain positiivista sanottavaa. Muuntajasiirrot sujuivat erinomaisesti, kun muita tehdasalueen toimijoita tiedotettiin ennakkoon, ja mm. liikenteenohjaus oli erittäin ammattimaista. Radiotiimi ohjasi siirrot tehokkaasti, ja kaikki kuormat oli varmistettu ja sidottu asiallisesti”, Jarmo Björkman, Outokummun Tornion terästehtaan TMS Project Servicen projekti-insinööri kommentoi. ”Havatorin nostosuunnitelmat ja riskien arviointi käytiin läpi ennen töiden aloitusta. Dokumentit oli laadittu asianmukaisesti ja oman työn eri vaiheisiin sisältyvät riskit oli huomioitu arvioinnissa. Sovitut toteutuksen aikataulut pitivät myös hyvin paikkansa, ja vaihtotyö eteni suunnitelmien mukaan. Näin asiat pitää hoitaa!”

Joko luit juttusarjamme ensimmäisen osan, jossa kerromme tarkemmin mm. seisokkiin toimitetuista nostotöistä? Seuraamalla kanaviamme saat ensimmäisten joukossa tietoa projekteista, joissa olemme mukana!


Lisätietoja projektista

Ota yhteyttä tai jätä tarjouspyyntö! Palvelemme kaikenlaisissa nostoissa, raskassiirroissa ja erikoiskuljetuksissa – mietitään yhdessä sinua parhaiten palveleva ratkaisu!

Heininen Pekka

Nostot | Keminmaa
Työnjohtaja
pekka.heininen@havator.com
0400 914 079

Bergfelt Bo

Teollisuushaalaukset ja -tunkkaukset
Projektipäällikkö
bo.bergfelt@havator.com
040 841 7210

Kaikki yhteystiedotTARJOUSPYYNTÖ

Palvelumme

Havatorin toiminnan lähtökohtana ja tinkimättömänä periaatteena on ”turvallisuus ensin”. Olemme kokenut ja osaava kumppani kaikkiin teollisuuden nosto- ja siirtotarpeisiin. Kattavan ydinpalveluvalikoiman rinnalla tarjoamme markkinoiden laajimman valikoiman asiantuntija-, suunnittelu-, valvonta- ja raportointipalveluita räätälöityinä teollisuuden tarpeisiin. Oli kyseessä nostaminen, erikoiskuljetukset, tunkkaus tai haalaus, yksikään haaste ei ole meille liian pieni tai suuri.