Uudiskohde As Oy Vaasan Elektra nousee Vaasan keskustassa Havatorin avustuksella

Kahdeksankerroksisen tornitalon sekä matalamman luhtitalon ja autohallin käsittävä asuinrakennuskokonaisuus As Oy Vaasan Elektra on rakenteilla Vaasan keskustassa. Havatorin Vaasan nostopalvelut vastaavat hankkeen nostotöistä yhteistyössä rakennusurakoitsija Rakennus K. Karhun Oy:n kanssa.

Vaasan historiaa henkivälle keskusta-alueelle nousevan uudiskohteen nostotyöt aloitettiin vuodenvaihteessa 2020-21. Havator hoitaa kaikki kohteen työmaanostot sekä nostosuunnittelun. Kohteen rakennuttaa Lakea Oy, ja Havator toimii kohteen pääurakoitsijan Rakennus K. Karhun Oy:n alihankkijana.

”Olemme tehneet yhteistyötä Rakennus K. Karhun kanssa useissa projekteissa Vaasan alueella, ja pitkäaikaisesta, sujuvasta yhteistyöstä on selvää etua esimerkiksi haastavien kohteiden nostotöiden suunnittelussa”, Markku Korkeamäki, Havatorin Länsi-Suomen myyntipäällikkö kertoo. ”Koska tämäkin kohde sijoittuu tiukkaan rakennetulle kaupunkialueelle ja varsin ahtaalle tontille, myös nosturin kuljettajalta vaaditaan ammattitaitoa ja tarkkuutta nostaa elementtejä rajallisessa tilassa”.

Elektran tornitalon kerrospinta-ala on kahdessa ylimmässä kerroksessa isompi kuin alemmissa kerroksissa, mikä tekee siitä hieman normaalia kerrostalorakentamista erikoisemman kohteen. Tontin työlle asettamien rajoitusten vuoksi kaikki nostotyöt tehdään ajoneuvonostureilla, eikä rakennustyömailla yleensä nähtäviä torninostureita käytetä lainkaan. Tornitalon alimpien kerrosten elementit nostettiin 95-tonnisella ja ylempien kerrosten 130-tonnisella ajoneuvonosturilla. Myös tornitalon viereen nousevan luhtitalon nostoissa käytetään 130-tonnista ajoneuvonosturia.

”Rakennustöiden sujuvuuden kannalta on ahtaalla tontilla tärkeää, että työmaalla käytettävä kalusto on skaalautuvaa ja tarpeen mukaan siirrettävissä. Näin ollen perinteinen torninosturi ei tullut tässä kohteessa kyseeseen. Havatorin kanssa saimme suunniteltua tähänkin projektiin toimivan nostokokonaisuuden, mikä täyttää kaikki kohteen vaatimukset”, kommentoi Rakennus K. Karhu Oy:n Vaasan työpäällikkö Janne Salmela.

Vaasan Sähkön entisen pääkonttorin kortteliin nousevan, vanhan konttorirakennuksen ulkoasua ja tunnelmaa mukailevan Vaasan Elektran on tarkoitus valmistua loppukesästä 2022.

Videolla käynnissä 8-kerroksisen tornitalon rinnalle nousevan 4-kerroksisen luhtitalon ylimmän kerroksen elementtien nostot.


Lisätietoja projektista:

Ota yhteyttä tai jätä tarjouspyyntö! Palvelemme kaikenlaisissa nostotöissä – mietitään yhdessä sinua parhaiten palveleva ratkaisu!

Julin Peter

Nostot | Vaasa
Aluepäällikkö, Länsi-, Keski- ja Itä-Suomi
peter.julin@havator.com
050 395 5551

Kaikki yhteystiedotTARJOUSPYYNTÖ

Palvelumme

Havatorin toiminnan lähtökohtana ja tinkimättömänä periaatteena on ”turvallisuus ensin”. Olemme kokenut ja osaava kumppani kaikkiin teollisuuden nosto- ja siirtotarpeisiin. Kattavan ydinpalveluvalikoiman rinnalla tarjoamme markkinoiden laajimman valikoiman asiantuntija-, suunnittelu-, valvonta- ja raportointipalveluita räätälöityinä teollisuuden tarpeisiin. Oli kyseessä nostaminen, erikoiskuljetukset, tunkkaus tai haalaus, yksikään haaste ei ole meille liian pieni tai suuri.