Onnea vuoden ensimmäisestä kuljettajakoulutuksesta valmistuneille!

Vuoden 2023 ensimmäinen Fain ja Havatorin kanssa yhteystyössä järjestettävä ajoneuvonosturinkuljettajakoulutus on saatu onnistuneesti päätökseen. Suuri osa kurssilaisia työllistyi suoraan Havatorille.

Havator on oman alansa edelläkävijä myös henkilöstön koulutusasioissa. Yhteistyössä Forssan ammatti-instituutin (Fai) kanssa järjestettävillä ajoneuvonosturinkuljettajakoulutuksilla pyritään paitsi saamaan uusia tekijöitä alalle, myös kouluttamaan jo alalla olevia uusien uramahdollisuuksien äärelle. ”Tästä kurssista jäi eritoten mieleen se, että meillä oli todella motivoitunutta jengiä. Tekemisen meininki välittyi”, kurssin opettaja ja koulutuspäällikkö Juha Etelätalo kertoo.

Ensimmäiseltä kurssilta valmistunut Tomi aloitti kurssin jälkeen työt Havatorin Espoon toimipisteellä.

”Kurssikokonaisuus oli hyvä, siinä käytiin asioita läpi teoriassa, ja sitten kenttäharjoittelujaksolla tehtiin peruskäyttöosaamisen osio. Sen jälkeen työharjoittelujaksossa pääsi hyvin sisälle Havatorin touhuun. Itselle alan työn luonne ja työmaaolosuhteet ovat ennalta tuttuja, kun minulla on taustaa torninostureista ja kaivinkoneista”, Tomi kuvailee.

Siirtymä kurssilta varsinaiseen työhön meni Tomin mukaan sujuvasti: ”Eipä tässä mikään muuttunut kummemmin, tänne sitä on sujahtanut mukaan”, hän sanoo.

Taito on aloittanut kurssin jälkeen Havatorin Äänekosken toimipisteellä.

”Olin Espoossa tekemässä kenttäjakson Serenan harjoituskentällä, se oli hyvä paikka! Meillä oli koko ajan käytössä neljä konetta, jolloin siinä pääsi aika hyvin kokeilemaan ja ajamaan koneita. Työharjoittelun suoritin Äänekoskella, missä onkin heti ollut enemmän erilaisia koneita ja täten paljon uuden tiedon sisäistämistä”, Taito toteaa.

”Olen ollut aikaisemmin metsäpuolella ajamassa ajokonetta ja monitoimikonetta, joten koneet kaikkiaan ovat tuttuja, vaikkakin nostureissa operointi tehdään erilaisella vaativuudella ja vaiheittain. Ajoin myös useamman vuoden torninosturia Pirkanmaalla, joten nykyinen työympäristö on sinällään tuttu, toki tässä kohtaa on ollut enemmän kone- ja ajo-opettelua”, hän jatkaa.

Fain & Havatorin kaksi muuta keväällä alkanutta kuljettajakurssia ovat vielä käynnissä. Niistä valmistutaan kesän aikana. Lisää kuulumisia luvassa, pysy kuulolla!

Havator onnittelee kaikkia valmistuneita!Lisätietoja:

Juha Etelätalo

Koulutuspäällikkö
juha.etelatalo@havator.com
050 513 0089

Hirvelä Rami

Henkilöstöjohtaja
rami.hirvela@havator.com
050 318 9033

Kaikki yhteystiedot

Kiinnostuitko ammatista? Seuraa sivujamme, ilmoitamme kun haku kursseille alkaa!

Koulutuksen aikana suoritat ajoneuvonosturinkuljettajan perusosaaminen -oppimäärän, joka on osa maanrakennusalan ammattitutkintoa ja oikeuttaa käyttämään ajoneuvonosturia nostotöissä. Lähiopetusjakson teoriaopetus (15 pv) toteutetaan verkossa, ja ajoneuvonosturien käsittelyharjoitukset (15 pv) Havatorin toimipisteissä. Käsittelyharjoitusten ajaksi tarjoamme maksuttoman majoituksen tarvittaessa. Lähiopetusjakson jälkeen alkavan työssäoppimisen voit suorittaa missä tahansa Havatorin Suomen toimipisteessä!