Onnea vuoden toisesta kuljettajakoulutuksesta valmistuneille!

Forssan ammatti-instituutin ja Havatorin kanssa yhteystyössä järjestetään useita nosturinkuljettajakoulutuksia vuodessa Havatorilla. Vuoden 2023 toinen kurssi on juuri saatu päätökseen, ja osa kurssilta valmistuneista on jo työllistynyt Havatorin toimipisteille eri puolilla Suomea.

Havator on oman alansa edelläkävijä myös henkilöstön koulutusasioissa. Yhteistyössä Forssan ammatti-instituutin (Fai) kanssa järjestettävillä ajoneuvonosturinkuljettajakoulutuksilla pyritään paitsi saamaan uusia tekijöitä alalle, myös kouluttamaan jo alalla olevia uusien uramahdollisuuksien äärelle. Kurssin opettaja ja koulutuspäällikkö Juha Etelätalo kertoo ajoneuvonosturinkuljettajakoulutuksen toisen kurssin opiskelijoiden olleen aktiivinen ryhmä.

”Toisen kurssin porukka oli ja on erittäin motivoitunutta, ja oppimisessa oli nopea tahti. Olemme saaneet jälleen kurssilaisista uusia kollegoita yhteisöömme.”

Kuljettajakoulutukseen kuuluu olennaisena osana käytännön harjoittelu Havatorin toimipisteillä. Siellä työnjohdon ja kokeneiden kuljettajien merkitys on suuri, jotta harjoittelujaksot onnistuvat. Koulutusta kehitetään harjoittelukokemusten pohjalta: kahta samanlaista harjoittelua ei ole, koska harjoittelujaksojen projektit eri varikoilla vaihtelevat suuresti.

Joka päivä jotain uutta

Vuoden toiselta ajoneuvonosturinkuljettajakurssilta valmistui myös Pasi, joka aloitti työnsä Havatorin Äänekosken toimipisteellä.

​​​​​​​”Olen tehnyt autonosturipalvelua kahdeksan vuotta elementti- ja rautarunkoasentajana, joten tiesin mitä työ tulee sisältämään, nostotilanteet eivät tulleet täysin uutena. Tausta toi näkemystä ja käsitystä työn luonteesta”, Pasi kuvailee.

​​​​​​​Tuoreen havatorilaisen mukaan päivät ovat alkaneet kiireisinä, mutta hiljaisempina jaksoina on ollut myös aikaa pysähtyä koneiden huollon äärelle. Pasi antaa kiitosta työkavereille ja tietää, että soittamalla aina tavoittaa kokeneemman kollegan neuvomaan tilanteeseen kuin tilanteeseen.

”Tässä on paljon näitä pidempään alalla olleita kuljettajia, jotka osaavat neuvoa. Joka päivä oppii jotain uutta!” hän summaa.

Kurssilta hyvä perusta

Espoon kurssilta valmistunut Simon on työskennellyt usealla eri alalla, mm. ovimiehenä, äänimiehenä, baarimikkona ja LVI-asennuksessa.

”Koska olin uusi alalla, niin alkuun lähti aika ’hoo moilasena’ liikkeelle. Kurssilla tuli todella paljon infoa, ja välillä mietti, että pystyykö kaikkea sisäistämään”, hän naurahtaa. ”Koneopetuksessa palaset alkoivat loksahdella paikoilleen, ja kaikille teoriaosuuksille tuli selitykset käytännöstä. Sitten alkoi mennä tosi hyvin ja päästä kärryille.”

Tiivis kurssiporukka teki kurssin toteutuksesta mieleisen.

”Meitä oli pienehkö ryhmä, niin pääsimme ajamaan koko ajan vuorotellen. Ja mitä ryhmään tulee, niin meillä oli aivan loistava yhteishenki koko porukan kesken, tosi hyvää jengiä!” Simon kehuu.

Työt ovat startanneet myös Simonilla mukavasti. Uusi havatorilainen on päässyt asettumaan Espooseen ja tutustumaan lähikollegoihin.

”Omalla ekalla keikalla jännitti, mutta hienosti pärjäsi, kun muisti ajatella ja pitää kaikki aistit hereillä”.

AN2-koulutus alkoi tammikuussa teoria- ja koneopetusjaksoilla. Myöhemmin keväällä ohjelmassa olivat harjoittelujaksot Havatorin varikoilla, ja valmistuminen ajoittui toukokuun loppuun. Kevään viimeinen AN3-kuljettajakurssi on vielä käynnissä, siitä valmistutaan kesän aikana. Lisää kuulumisia siis luvassa, pysy kuulolla!

Havator onnittelee kaikkia valmistuneita!

Lue myös kurssin aiemmat kuulumiset!

Kuulumisia Espoon ja Vaasan kurssilta

Kiinnostuitko ammatista?

Ajoneuvonosturin­kuljettajakoulutuksen aikana suoritat ajoneuvonosturinkuljettajan perusosaaminen, tutkinnon osan, joka on osa maanrakennusalan ammattitutkintoa ja oikeuttaa käyttämään ajoneuvonosturia nostotöissä. Opintojen aikana perehdytään mm. työhön liittyviin vastuisiin, riskeihin ja turvamääräyksiin, opetellaan nostureihin sekä nostotapahtumiin liittyvät perusasiat ja opitaan käytännössä, kuinka ajoneuvonosturia käytetään ja siirretään.


Lisätietoja:

Etelätalo Juha

Koulutuspäällikkö
juha.etelatalo@havator.com
050 513 0089

Hirvelä Rami

Henkilöstöjohtaja
rami.hirvela@havator.com
050 318 9033

Kaikki yhteystiedot