Nosturinkuljettajakoulutukset kiinnostavat – monipuolinen ala on vetovoimainen

Havator on oman alansa edelläkävijä myös henkilöstön koulutusasioissa. Yhteistyössä oppilaitosten kanssa järjestettävillä ajoneuvonosturinkuljettajakoulutuksilla pyritään paitsi saamaan uusia tekijöitä alalle, myös kouluttamaan jo alalla olevia uusien uramahdollisuuksien äärelle.

”Olemme kasvava yritys, ja koulutettu henkilökunta on palvelutarjoamamme kovassa ytimessä. Kun olemme itse mukana koulutusten suunnittelussa ja järjestämisessä, pystymme vaikuttamaan koulutuksen sisältöön ja edesauttamaan toimintamme kehittymistä. Meille on ollut ilo huomata, että koulutuksiin on ollut paljon hakijoita, ja että ala kiinnostaa”, kommentoi Rami Hirvelä, Havatorin HR-päällikkö.

”Olemme juuri solmineet yhteistyösopimuksen ajoneuvonosturinkuljettajakoulutusten järjestämisestä Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän (LHKK) kanssa. Sopimus on mittava ja kattaa useamman koulutuskokonaisuuden vuosittain. Ensimmäiset koulutukset on tarkoitus käynnistää jo tulevana syksynä”, Hirvelä jatkaa.

Kiinnostuitko ammatista? Hae koulutukseen!

LHKK:n koulutushaku marraskuussa 2022 alkavaan ajoneuvonosturinkuljettajan ammattitutkintoon on nyt avattu! Koulutuksen aikana suoritat ajoneuvonosturinkuljettajan perusosaaminen, tutkinnon osan, joka on osa maanrakennusalan ammattitutkintoa ja oikeuttaa käyttämään ajoneuvonosturia nostotöissä. Lähiopetuksen teoriaopetus toteutetaan verkossa sekä ajoneuvonosturien käsittelyharjoitukset Havatorin Etelä-Suomen toimipisteessä, käsittelyharjoitusten ajaksi tarjoamme sinulle maksuttoman majoituksen tarvittaessa. Työssäoppimisen voit suorittaa missä tahansa Havatorin Suomen toimipisteessä.

Koulutusten järjestämisestä vastaa aina kouluttava oppilaitos, jatkossa Havatorilla LHKK, Havatorin toimiessa harjoittelupaikkana ja koulutustilojen tarjoajana. Koulutus käsittää noin kuuden viikon teoria- ja koneopetusjakson, jonka jälkeen siirrytään Havatorin toimipisteisiin käytännön työssäoppimiseen. Mahdollisuuksien mukaan valmistuneet kuljettajat palkataan Havatorille.

”Tälle alalle opitaan nimenomaan työssä, oikeita töitä tekemällä, ja siksi ala soveltuu erityisen hyvin myös alanvaihtajille. Pitkien teoriaopintojen sijaan päästään nopeasti käytäntöön, jolloin opiskelija myös näkee nopeasti, sopiiko ala hänelle”, kouluttaja Juha Etelätalo kertoo. ”Hakijan tulee olla perusterve, minkä lisäksi edellytetään C-ajokorttia ja stereonäköä. Ryhmätyötaidot, kyky itsenäiseen työskentelyyn sekä paineensieto ovat myös olennaisia ominaisuuksia.”

Suomessa nosturinkuljettajan pätevyysvaatimukset on kirjattu lakiin, ja koulutuksessa opiskelija saa VNA 403/2008 -mukaisen pätevyyden kuljettaa ajoneuvonosturia. Koulutuksen sisältö on määritelty tutkinnon perusteisiin, ja niiden pohjalta tulevat koulutuksen sisällön rakenne sekä tavoitteet. Koulutuksessa keskitytään mm. nostokaluston ja -lisävarusteiden käyttöön ja huoltoon, erilaisiin nostotöihin sekä turvallisuusasioihin.

”Jatkamme koulutuksia tiheällä syklillä eri puolilla maata yhteistyössä LHKK:n kanssa. Kasvu- ja palvelujohtajuustavoitteemme huomioiden on tärkeää, että pystymme varmistamaan riittävän määrän osaavaa nosturinkuljetushenkilöstöä. Oma opintopolku on yksi osa tätä työtä”, Havatorin Suomen maajohtaja Jukka Laksola summaa.

Lue myös toinen artikkelimme kuljettajakoulutuksista!

Nosturinkuljettajakoulutukset Havatorilla

Kaikkien aikojen ensimmäinen oppilaitoksen ja yrityksen välinen ajoneuvonosturinkuljettajankoulutus toteutettiin Havatorilla Keminmaan toimipaikassa marraskuussa 2011. Tähän mennessä koulutuksia on järjestetty jo yli 20, Keminmaan ohella muun muassa Vaasassa, Kokkolassa ja Espoossa. Koulutuksiin osallistuu kymmenkunta opiskelijaa per koulutuskierros. Opiskelijoista mahdollisimman moni pyritään työllistämään Havatorille heti koulutuksen jälkeen. 
LHKK:n koulutushaku marraskuussa 2022 alkavaan ajoneuvonosturinkuljettajan ammattitutkintoon on nyt avattu! Hae mukaan!

Lisätietoja:

Rami Hirvelä

HR-päällikkö
rami.hirvela@havator.com
050 318 9033

Jukka Laksola

Maajohtaja
jukka.laksola@havator.com
050 513 0088

Kaikki yhteystiedot