Havator kokonaispalvelukumppani tuulivoimala-asennuksessa Svegissä, Ruotsissa

Havatorilla on vankka kokemus nostopalveluiden toimittamisesta eri toimialoille. Kattavia palveluratkaisuja tarjotaan mm. tuulivoimateollisuudelle. Svegissä, Ruotsissa toteutimme tuulivoimaloiden pystytykset kokonaispalveluratkaisuna.

Havator toimitti tuulipuiston asennustyöt kokonaispalvelukumppanina Svegissä, Ruotsissa. Asiakkaalle kokonaispalveluratkaisu tarkoittaa vaivattomuutta, kun sekä nostosuunnittelun että nostopalvelut – ja tarvittaessa myös komponenttien kuljetukset – saa yhdestä osoitteesta avaimet käteen -toimituksena.

Havatorin kalustoon kuuluu nostureita monessa eri kokoluokassa. Tässä tuulivoimaprojektissa päänostokoneena toimi yksi Havatorin nostokaluston suurimpia nostureita, 600 tonnin ristikkopuominen ajoneuvonosturi Demag TC 2800-1. Yhdessä 600-tonnisen mobiilinosturin sekä apukoneina toimineiden 220 tonnin ja 170 tonnin ajoneuvonostureiden kanssa mm. voimaloiden turbiinit saatiin paikoilleen tarkasti ja sujuvasti. Nostokaluston lisäksi paikalla oli käytössä seitsenakselinen perävaunu, jota tarvittiin päänosturin välisiirtoihin turbiinien välillä.

Projekti oli laaja ja toteutettiin useassa osassa. Huolellisen nostosuunnittelun jälkeen ensimmäinen vaihe tuulivoimapuistossa oli asentaa siipiä jo asennettuihin turbiineihin. Siipien asennuksen jälkeen aloitettiin lopuilla turbiineilla voimaloiden pääasennusvaihe, johon kuuluivat mm. runkojen, koneistojen, vaihdelaatikoiden ja napojen sekä loppujen siipien asennukset.

Havatorin projektiryhmään kuului kymmenkunta asiantuntijaa. Projektipäällikön, työnjohtajien sekä ammattitaitoisten kuljettajien avulla varmistettiin turvallinen ja tehokas palvelutoimitus.

Tuulivoimanostot

Havator tarjoaa kattavia palveluja tuulivoimateollisuudelle tuulipuistojen rakentamisesta ja kunnossapidosta niiden purkamiseen. Asiakkaan tarpeiden mukaan voimme nostaa tuulivoimaloiden osia myös satamissa ja kuljettaa ne tuulipuistoihin, joissa tiimimme voi auttaa mm. voimaloiden perustusten rakentamisessa, myllyjen asennuksessa, siipien vaihdossa sekä turbiinien huollossa. Palvelemme tuulivoima-asiakkaitamme kaikkialla Pohjoismaissa kattavalla, tuulivoimateollisuuden tarpeisiin erinomaisesti soveltuvalla nosto-, raskassiirto- ja erikoiskuljetuskalustollamme.

Kiinnostuitko?

Meille Havatorilla mikään nosto ei ole liian pieni tai suuri. Riippumatta tuulivoimaprojektin koosta, me löydämme parhaan ratkaisun tarpeisiisi. Ota yhteyttä, niin keskustellaan, kuinka voimme olla avuksi tuulivoimanostoissa!