Täyssähkö- ja hybridikäyttöisillä nostureilla uudenlaista tehoa nostotöihin

Havatorin strateginen tavoite on olla alansa palvelujohtaja ja suunnannäyttäjä myös vastuullisuusasioissa. Tämä näkyy myös marraskuussa julkaistun investointiohjelman mukaisissa kalustohankinnoissa. Havatorin pohjoismaiseen kalustoon liittyvät täyssähkö- ja hybridikäyttöiset nosturit ovat yksi osoitus edelläkävijyydestä ja vastuullisuustavoitteita tukevista toimenpiteistä.

Havator investoi vahvasti bioöljyä käyttävään, vähäpäästöiseen, energiatehokkaaseen sekä sähkö- ja hybridikäyttöiseen kalustoon. Uusinta teknologiaa hyödyntämällä Havator saa tarjontaansa alan energiatehokkaimman kaluston. Havatorin investointistrategian mukaisesti sähkökäyttöinen nosturi valikoituu aina pelkän polttomoottorikäyttöisen edelle ja Havatorilla tehdään aktiivisesti työtä sen eteen, että löydetään kestävän kehityksen vaihtoehtoja yhdessä niin valmistajien kuin muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

”Ympäristöystävällisempään kalustoon investointi on tärkeä askel, koska siten voimme tarjota palvelujamme asiakkaille, jotka haluavat olla aktiivisesti mukana yhteiskunnassa meneillään olevassa vihreässä siirtymässä ja samalla varmistamme konekantamme uusiutumisen pitkäjänteisesti. Olemme saaneet markkinalla erittäin positiivisen vastaanoton”, kommentoi Joakim Mette, Havatorin Fleet Manager.

Havatorin pohjoismaiseen kalustoon liittyy ensi vaiheessa kaksi täysin sähkökäyttöistä tela-alustaista Liebherr-ristikkopuominosturia, joiden nostokapasiteetti on 160 ja 250 tonnia, sekä yksi 115 tonnimetrinen tela-alustainen Palfinger-hybridinosturi , jossa on sekä sähkö- että polttomoottori. Palfinger-telanosturia voidaan sujuvasti käyttää myös sisätiloissa. Myöhemmin keväällä kalustoon saadaan myös E-pack ominaisuudella varustettuja kolmeakselisia nostokyvyltään 45 tonnisia ajoneuvonostureita. Erillisen sähkö-/hydraulikoneikon avulla nostotyöt voidaan suorittaa täysin sähköavusteisesti, kun saatavilla on 63A virtalähde. Kotipaikan uudet nosturit saavat Ruotsista.

”Nosturit sijoittuvat aluksi Ruotsiin, mutta ovat osa Havatorin pohjoismaista kalustoa ja koko konsernin kattavaa investointiohjelmaa. Palfinger-telanosturi tulee koko nostotiimimme käyttöön ja on siten saatavilla työmaille sekä Suomessa että Ruotsissa, kun tilauskanta sen sallii”, kertoo Fredrik Rudolfsson, joka vastaa Havatorin tela-alustaisten nosturien liiketoiminnasta Ruotsissa.

Uudet Liebherr-merkkiset tela-alustaiset nosturit soveltuvat erityisen hyvin rakennustyömaakäyttöön, etenkin betonielementtien nostoihin, mutta niitä voidaan joustavasti käyttää myös esimerkiksi infrastruktuuriprojekteihin ja satamatöihin.

”Nämä tela-alustaiset nosturit ovat erittäin tehokkaita ja niitä on helppo ja nopea siirtää nostopaikalta toiselle, mikä alentaa projektin kokonaiskustannuksia. Sähkökäyttöisyydestä saadaan tietenkin myös se etu, että raskaatkin nostot voidaan tehdä pakokaasuttomasti, mikä on esimerkiksi sisätiloissa tapahtuvissa nostoissa erittäin iso asia”, Rudolfsson toteaa.

Myöhemmin vastaavia sähkökäyttöisiä koneita saadaan korvamerkittyinä myös Suomen kalustovahvuuteen.

Videolla Liebherr LR 1250 unplugged -ristikkopuominosturi


Tela-alustaiset täyssähköiset ristikkopuominosturit Liebherr LR 1250 unplugged ja Liebherr LR 1160 unplugged

 • Nostokapasiteetti LR 1250 250 tonnia ja LR 1160 160 tonnia
 • Ajetaan täysin sähköllä
 • Nosturien akut, jotka ovat kierrätettäviä, kestävät jopa miinus 25 astetta ilman suorituskykyongelmia
 • Korvamerkitty Ruotsin kalustovahvuuteen

Tela-alustainen hybridinosturi Palfinger PCC 115.002

 • Nostokapasiteetti 30 tonnia
 • Sähkö- ja dieselmoottorikäyttöinen
 • Osa Havatorin nostotiimin kalustovahvuutta, käytössä sekä Suomessa että Ruotsissa
 • EN 280 -hyväksytty henkilökorivarustus
 • Teloihin erikseen kiinnitettävät polyuretaanipalat suojamaan herkkiä alustoja
 • Raideväli 1600 mm
 • Telan leveys 500 mm
Lue lisää!

Hybridiajoneuvonosturi Tadano AC 3.045-1 City

 • Saapuvat kalustoon kevään 2022 aikana
 • Nostokapasiteetti 45 tonnia
 • Varustettu erillisillä sähkö-/hydraulikoneikoilla
 • Korvamerkitty Ruotsin kalustovahvuuteen

Lisätietoja


Tutustu kalustoomme

Meiltä löytyy laaja, moneen sopiva kalusto, pienistä teollisuusnostureista aina järeisiin nostoihin kykeneviin ristikkopuominostureihin. Nostokalustomme oheen tarjoamme laajan valikoiman erilaisia nostoapuvälineitä sekä ammattitaitoisen henkilöstön toteuttamaan vaativimmatkin työt.

Lue lisää