Uudentyyppinen sähkö- ja dieselkäyttöinen Palfinger-telanosturi täydentää Havatorin pohjoismaista nostokalustoa

Havatorin kalustoon saatiin keväällä 2022 useita täyssähkö- ja hybridinostureita. Osana laajaa, vahvasti vastuullisuusaspektit huomioivaa investointiohjelmaa kalustoon lanseerattiin myös uudentyyppinen Palfinger-hybridinosturi, joka tuo tehoa erityisesti sisätiloissa tapahtuviin nostoihin.

Niin sanotut hybridi- eli sähkö- ja dieselkäyttöiset tela-alustaiset nosturit toimivat muutoin samalla periaatteella kuin perinteiset dieselkäyttöiset nosturit, mutta niitä voidaan ajaa dieselin ohella myös kokonaan sähköllä. Pienempien päästöjen lisäksi sähköllä ajettaessa laite on lähes äänetön.

Uusi Palfinger-telanosturi on osa Havatorin pohjoismaista kalustovahvuutta ja siten käytössä sekä Suomessa että Ruotsissa, tilauskannan mukaan.

”Alkukeväästä kalustoomme saapunutta Palfinger-hybridinosturia voidaan ajaa dieselillä tai sähköllä. Se nostaa 30 tonnia, ja sitä voidaan tehokkaasti ja pakokaasuttomasti käyttää sisätiloissa esimerkiksi kokoonpano- ja asennustöissä”, kertoo Fredrik Rudolfsson, joka vastaa Havatorin tela-alustaisten nosturien liiketoiminnasta Ruotsissa.

Uudentyyppisen nosturin käyttökoulutukset aloitettiin henkilöstölle myös Suomessa, ja ne sisälsivät kattavan käytönopastuksen ohella muun muassa Havatorilla erittäin tärkeät turvallisuusasiat. Koulutukseen osallistui nosturinkuljettajia, huoltohenkilöstä ja muuta henkilöstöä ympäri Suomen. Kattavalla agendalla oli turvallisuuden lisäksi muun muassa laitteeseen tutustuminen, laitteen tehokas käyttö sekä esimerkiksi laitteen pienhuoltotoimenpiteet.


Tela-alustainen hybridinosturi Palfinger PCC 115.002

  • Nostokapasiteetti 30 tonnia
  • Sähkö- ja dieselmoottorikäyttöinen
  • EN 280 -hyväksytty henkilökorivarustus
  • Teloihin voidaan erikseen kiinnittää polyuretaanipalat suojamaan herkkiä alustoja
  • Raideväli 1600 mm
  • Telan leveys 500 mm
Valmistajan esite

Ota yhteyttä!

Palvelemme kaikenlaisissa nostotöissä – mietitään yhdessä sinua parhaiten palveleva ratkaisu!

YhteystiedotJätä tarjouspyyntö

Tutustu kalustoomme

Meiltä löytyy laaja, moneen sopiva kalusto, pienistä teollisuusnostureista aina järeisiin nostoihin kykeneviin ristikkopuominostureihin. Nostokalustomme oheen tarjoamme laajan valikoiman erilaisia nostoapuvälineitä sekä ammattitaitoisen henkilöstön toteuttamaan vaativimmatkin työt.

Lue lisää